Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του 49ου φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο το οποίο είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Την ΠτΔ συνόδευσαν στην εκδήλωση ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Στη συνέχεια μαζί με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου Ν. Νίκα περιηγήθηκαν στα περίπτερα της έκθεσης. Στο Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής τους υποδέχθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη, Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος και Υγείας Γιάννης Κεχρής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του επισήμανε ότι το φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς θεσμούς της Αττικής, ο οποίος είναι αφιερωμένος «στο πιο διαχρονικό στοιχείο πολιτισμού, αυτή την κιβωτό γνώσης που οδηγεί τον άνθρωπο στους ανοιχτούς ορίζοντες του πνεύματος».

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «το βιβλίο ενώνει τους λαούς, τις γενιές, τις εποχές” και μέσω της ανάγνωσης έχει την ευκαιρία ο άνθρωπος να δραπετεύει από την πεζή πραγματικότητα, να φαντάζεται και να οδηγείται από τη δημιουργικότητά του σε πεδία πρωτόγνωρα».

Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στη χρήση του βιβλίου κατά τη δύσκολη περίοδο που περάσαμε, σημείωσε ότι προσέφερε «μια μοναδική διέξοδο, άνοιξε τα παράθυρα του νου μας και μας ταξίδεψε στη χώρα της ελπίδας». Έκλεισε τον χαιρετισμό του με τη δέσμευση ότι «η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς από τον χώρο του βιβλίου, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να είναι προσβάσιμο αυτό το πολύτιμο αγαθό από κάθε πολίτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης