Ο Βασίλης Παλαιοκώστας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Σε αυτό το βιβλίο περιγράφει με γλαφυρότητα την περιπέτεια της ζωής του και τοποθετείται για τη δική του ηθική στάση ζωής.

Ένα βιβλίο, σχεδόν κινηματογραφικό, που διαβάζεται απνευστί, με στιγμές δυνατές και άλλες φορές τρυφερές, ανθρώπινες, καθημερινές, στιγμές ενός ανθρώπου που διψάει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή αντιδρώντας σε έναν αφύσικο κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Το βιβλίο του Βασίλη Παλαιοκώστα «Μια φυσιολογική ζωή», που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, έφτασε στον εκδοτικό οίκο μέσω δικηγόρου των Αθηνών. Στις 600 σελίδες του, ο καταζητούμενος περιγράφει τη δράση του αλλά και την κινηματογραφική απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Από τον πρόλογό του ο Παλαιοκώστας ξεκαθαρίζει ότι αρνείται σχεδόν τα πάντα. «Ό,τι άλλο έχει να κάνει με ένοπλη ληστεία και κατηγορήθηκα ήταν πλεκτάνες-χρώματα της ΕΛ.ΑΣ. Έως και τώρα, δεν έχω διαπράξει ποτέ ένοπλη ληστεία σε οποιονδήποτε οργανισμό πέρα από τράπεζες», αναφέρει.

Για την απόδραση από τον Κορυδαλλό, επισημαίνει: «Περάσαμε μαζί την πόρτα και ο Αλκέτ την έκλεισε πίσω του. Έβγαλε από τη μέση την αλυσίδα, την πέρασε γύρω από τα κάγκελα και την κλείδωσε με λουκέτο. Ο υπάλληλος προαυλίου δεν το κούνησε ρούπι παρά καθόταν όπως όλοι οι κρατούμενοι και απολάμβανε το απρόσμενο θέαμα. Οι αισθήσεις μας βρίσκονταν σε ύψιστο συναγερμό. Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ.  Αφήναμε πίσω μας το κτηριακό συγκρότημα του Κορυδαλλού πετώντας προς τη γλυκιά ελευθερία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγγραφέας: Παλαιοκώστας Βασίλης

Εκδότης: Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων

ISBN: 9789609797801

Αριθμός Σελίδων: 208

Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο

Διαστάσεις: 21χ14

Γλώσσα Γραφής: ελληνικά

Έτος Έκδοσης: 2019

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης