Μπάμπι: Το κλασικό αλληγορικό μυθιστόρημα του Φ. Ζάλτεν, από τις εκδόσεις Κυαναυγή

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, 20:50
Μπάμπι: Το κλασικό αλληγορικό μυθιστόρημα του Φ. Ζάλτεν, από τις εκδόσεις Κυαναυγή
Οι εκδόσεις «Κυαναυγή» έχουν τη χαρά να προσφέρουν στο ελληνικό κοινό την πρώτη ολόκληρη και μη διασκευασμένη μετάφραση του κλασικού μυθιστορήματος του Φίλιξ Ζάλτεν.

Mια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα ο Μπάμπι έρχεται στον κόσμο. Περνάει ένα ευτυχισμένο καλοκαίρι δίπλα στη μητέρα του, γνωρίζοντας το δάσος και τους κατοίκους του. Θα έρθει όμως ο χειμώνας και ο μικρός Πρίγκιπας θα βιώσει τη δύσκολη πλευρά της ζωής. Θα μάθει επίσης ότι κάθε στιγμή ελλοχεύει ένας κίνδυνος… Ένας κίνδυνος υπερβατικός, τρομερός και φονικός που φέρνει κάθε πρόβλημα μέσα στο δάσος σε δεύτερη μοίρα. Ο Μπάμπι γνωρίζει την απώλεια και τη θλίψη, μαθαίνει να ζει μόνος του και αγωνίζεται να συνεχίσει την πορεία του στον κόσμο.

Ο Μπάμπι κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1923. Το 1936 κάηκε στις φλόγες των Ναζί αλλά επιβίωσε. Η σκοτεινή του ατμόσφαιρα, το γνωστό αντικυνηγετικό του περιεχόμενο και η άγνωστη αλληγορία του για τις διώξεις των Εβραίων στις αρχές του 20ού αιώνα κατέστησαν τον Μπάμπι το πιο επιτυχημένο μυθιστόρημα του Φίλιξ Ζάλτεν και ένα από τα αριστουργήματα του κύκλου της «Νέας Βιέννης».

Μπάμπι - Η ιστορία μιας ζωής μέσα στο δάσος

Συγγραφέας: Felix Salten

Μετάφραση: Κώστας Αλεξίου

Επιμέλεια: Χρίστος Στεργίου

Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Ευρασία, Ομήρου 47, 10672 Αθήνα, τηλ.: 210 3614968, φαξ: 210 3613581

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kianavgi.gr / books@kianavgi.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, 23:40