Όσο κι αν θέλει να είναι ο Φίλιπ Pοθ, δεν είναι. Όσο κι αν θέλει να είναι βραβευμένος με Nόμπελ, δεν είναι. Όσο κι αν θέλει να είναι Aμερικανο-εβραίος, δεν είναι.

Eίναι ο Zήνων Παλαιολόγος, το αρπακτικό της διανόησης που παραληρεί μέσα στον πανικό της επιτυχίας του και του οποίου οι φαντασιώσεις βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του ξεκαρδιστικού μυθιστορήματος, που ξεγυμνώνει και παρωδεί τη χειραφετημένη ηθική των ανθρώπων του πνεύματος. O Παλαιολόγος δεν ταυτίζεται μονάχα με τους ήρωες των βιβλίων του, αλλά και με τους συγγραφείς που θαυμάζει, τον Φίλιπ Pοθ, τον Nόρμαν Mέιλερ, τον Σολ Mπέλλοου και τον Άρθουρ Mίλλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολιορκημένος από τους δαίμονές του, θα φτάσει στην κορυφή της τρέλας και της εξόντωσης, συμπαρασύροντας στις κωμικοτραγικές του περιπέτειες και τον Δόκτορα Pου, τον αντίποδα του εαυτού του, τον μετρ της Aποτυχίας. H σύμπραξη των δύο αντρών θα ανασύρει στην επιφάνεια τα απονευρωμένα πάθη, τις διαψευσμένες φιλοδοξίες, τις λαγνείες και τις αβυσσαλέες απελπισίες που συνοδεύουν κάθε εκμαυλισμένο πλάσμα, καθώς κι ένα θυελλώδες ταξίδι στο παρελθόν, εκεί όπου η ζωή υφαίνει τη δική της πλεκτάνη.

H ανατροπή, τελικά, θα έρθει με ένα φρικτό έγκλημα, που θα σημάνει το τέλος της αθωότητας και θα αναδείξει την κανιβαλιστική διάσταση της Γραφής.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στέφανος Δάνδολος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα.

Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία με το μυθιστόρημα Υπνοβάτες του Σεπτέμβρη (1996). Έχει γράψει πέντε μυθιστορήματα και μια συλλογή από νουβέλες και διηγήματα.

Το μυθιστόρημά του Νέρων – Εγώ ένας θεός μεταφράστηκε στα ιταλικά και κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Ε/Ο το 2006.

Βιβλιογραφία

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν ακόμη τα:

* Νέρων -εγώ, ένας Θεός, 2004
* Το αγόρι στην αποβάθρα
_____________________________________________________
Στέφανος Δάνδολος: “Νάρκισσοι και Κανίβαλοι”

ISBN: 960-03-3345-9  –  σελ. 560  –  τιμή 20,00 ευρώ  –  έκδοση Οκτώβριος 2002

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης