Το εκδοτικό πλάνο του Ιουλίου 2020 περιλαμβάνει συνολικά 11 τίτλους που ανήκουν στις κατηγορίες Αστυνομική Λογοτεχνία, Πνευματική αναζήτηση, Ψυχολογία-Προσωπική Ανάπτυξη, Παιδικά Βιβλία και Ρομαντικό Ιστορικό Μυθιστόρημα.

Δείτε αναλυτικά τα βιβλία  που θα κυκλοφορήσουν σήμερα 1η Ιουλίου από τις εκδόσεις Διόπτρα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αστυνομική λογοτεχνία, επανεκδίδεται το εξαιρετικό θρίλερ «Μαθήματα νεκροψίας» το οποίο υπογράφουν ο αγαπημένος μας πλέον Sebastian Fitzek και ο ιατροδικαστής Michael Tsokos.

Ο ιατροδικαστής Πάουλ Χέρτσφελντ, ειδικός στα βίαια εγκλήματα, ανακαλύπτει στο κρανίο ενός φρικτά κακοποιημένου πτώματος ένα χαρτάκι με τον τηλεφωνικό αριθμό της κόρης του.

Η Χάνα, η δεκαεπτάχρονη κόρη του ιατροδικαστή, έχει πέσει θύμα απαγωγής. Ένα ανελέητο κυνήγι πτωμάτων ξεκινά, καθώς ο πατέρας της ακολουθεί τα στοιχεία που έχει ετοιμάσει γι’ αυτόν ο ψυχοπαθής απαγωγέας της. Το επόμενο πτώμα με στοιχεία βρίσκεται στο μακρινό νησί Χέλγκολαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νησί έχει αποκλειστεί εξαιτίας μιας σφοδρής κακοκαιρίας κι έχει εκκενωθεί από τους περισσότερους κατοίκους του. Ανάμεσα στους ελάχιστους ανθρώπους που παραμένουν εκεί είναι μια σχεδιάστρια κόμικς, η Λίντα, η οποία και ανακάλυψε το πτώμα στην ακτή. Μέσα στην απελπισία του και χωρίς να έχει πρόσβαση στα στοιχεία, ο Χέρτσφελντ έχει μόνο μία επιλογή: να πείσει τη Λίντα να κάνει εκείνη τη νεκροψία ακολουθώντας τις οδηγίες του τηλεφωνικά.

H Λίντα δεν έχει αγγίξει ποτέ νυστέρι και δεν έχει ιδέα πώς γίνεται μια νεκροψία. Όμως σύντομα θα αντιληφθεί ότι δεν έχει άλλη επιλογή. Γιατί η ζωή ενός νεαρού κοριτσιού δεν είναι η μόνη που βρίσκεται σε κίνδυνο…

Το 2018 το βιβλίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Moritz Bleibtreu (Τρέξε Λόλα τρέξε, Το Σύμπλεγμα Baader Meinhof) με τον τίτλο -Cut Off.

Από τη Mo Hayder, τη συγγραφέα με περισσότερες από 5.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως, έρχεται το νέο βιβλίο Ο λύκος, με πρωταγωνιστή τον αντισυμβατικό ντετέκτιβ Τζακ Κάφερι.

Ο Κάφερι έχει να αντιμετωπίσει δύο παράλληλες υποθέσεις, μια βίαιη απαγωγή και μια περίεργη έκκληση για βοήθεια. Άραγε οι δύο υποθέσεις συνδέονται;

Ένας άστεγος –ο Πλανόβιος– βρίσκει ένα σκυλί να τριγυρίζει ολομόναχο με τη λέξη «ΒΟΗΘΕΙΑ» γραμμένη στο κολάρο του. Είναι σίγουρος ότι πρόκειται για μια απελπισμένη έκκληση από κάποιον που κινδυνεύει, κι έτσι ζητάει από τον επιθεωρητή Τζακ Κάφερι να διερευνήσει το θέμα.

Ο Κάφερι διστάζει να εμπλακεί, ώσπου ο Πλανόβιος του υπόσχεται πως, αν εντοπίσει τον κάτοχο του σκυλιού, θα του δώσει, σε αντάλλαγμα, νέες πληροφο­ρίες σχετικά με τον αδελφό του, ο οποίος απήχθη όταν ήταν μικρός. Ο Κάφερι δεν έχει ιδέα ποιον ή τι ψάχνει, ωστόσο είναι σίγουρος για ένα πράγμα:
Θα είναι ένας αγώνας δρόμου ενάντια στον χρόνο.

Στο μεταξύ, όχι πολύ μακριά από εκεί, τα μέλη μιας πλούσιας οικογένειας της περιοχής παλεύουν για τη ζωή τους. Δύο άντρες έχουν καταφέρει να μπουν με δόλο στο απόμερο σπίτι τους και τους κρατούν ομήρους.
Καθώς οι απαιτήσεις των κακοποιών αποδεικνύονται ολοένα και πιο περίεργες και ταπεινωτικές, αρχίζει να γίνεται φανερό ότι πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή πράξη βίας. Πρόκειται για προσωπική βεντέτα.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των βιβλίων Η τζαζ του δολοφόνου και Τα μπλουζ του δολοφόνου, ο Ray Celestin υπογράφει άλλο ένα νουάρ αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Ο θρήνος του γκάνγκστερ».

Φθινόπωρο 1947, Νέα Υόρκη. Τέσσερα πτώματα σε ένα φτηνό πανδοχείο του Χάρλεμ και δύο ιδιωτικοί ντετέκτιβ που ψάχνουν απαντήσεις. Θα τις βρουν αρκετά γρήγορα ή μήπως ένας αθώος θα πληρώσει με τη ζωή του;

Ο Λούις Άρμστρονγκ βλέπει το αστέρι του να σβήνει και προσπαθεί να κρατηθεί από προτάσεις αμφίβολων κινήτρων.

Ένα τσιράκι της Μαφίας πρέπει να διαλευκάνει μια πλεκτάνη που φτάνει μέχρι τα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας και ο δρόμος του διασταυρώνεται με αυτόν των δύο ντετέκτιβ.

Η Νέα Υόρκη σε μία από τις πιο καθοριστικές στιγμές της ιστορίας της –από τα σπίτια στα πολυτελή ξενοδοχεία της και από τα μπίμποπ κλαμπ στις πολυσύχναστες προβλήτες του Μπρούκλιν–, με τη Μαφία να φτάνει στο απόγειο της δύναμής της…

Στην κατηγορία Ψυχολογία-Προσωπική Ανάπτυξη, η νέα σειρά βιβλίων τσέπης, Αντιμετωπίζοντας… Κάθε βιβλίο καταπιάνεται με ένα ψυχολογικό θέμα και μέσα από πρακτικές συμβουλές, δίνει πολύτιμη βοήθεια στον αναγνώστη για διάφορα ζητήματα ψυχικής υγείας. Τα τρία πρώτα βιβλία καταπιάνονται με τον πανικό, τις φοβίες και την κατάθλιψη.

Πολλοί άνθρωποι έχουν φοβίες για κάτι – για τα ύψη, για τις αράχνες, για το νερό… Όταν όμως αυτές οι φοβίες σάς εμποδίζουν να κάνετε τα πράγματα που απολαμβάνετε στη ζωή σας ή σας προκαλούν έντονο άγχος και αισθήματα πανικού, τότε ήρθε η ώρα να ζητήσετε βοήθεια.

Γραμμένο από ειδικούς επιστήμονες, αυτό το μικρό βιβλίο εξηγεί πώς αναπτύσσονται οι φοβίες και τι τις συντηρεί. Πρόκειται για μια αναθεωρημένη έκδοση που προσφέρει τεχνικές γνωσιακής συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας, η οποία είναι γνωστή για τα άμεσα αποτελέσματά της, καθώς δεν χρησιμοποιεί την ψυχανάλυση, αλλά μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να αναθεωρήσετε τον τρόπο που σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε.

Θα μάθετε πώς να:

Βάλετε στόχους και να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε τους φόβους σας.

Αποφύγετε τις υποτροπές και να επιλύσετε τα προβλήματά σας.

Έχετε ποτέ απορρίψει πρόταση για δουλειά επειδή το γραφείο που θα δουλεύατε είναι στον δωδέκατο όροφο και φοβάστε τα ύψη; Νιώθετε πανικό και τρέμετε όταν είστε κοντά σε έναν σκύλο, ακόμα κι αν πρόκειται για φιλικό κουτάβι με λουρί;

Δεν πήγατε στον γάμο της καλύτερής σας φίλης επειδή θα έπρεπε να μπείτε σε αεροπλάνο; Όλα δείχνουν ότι οι φόβοι σας έχουν αναβαθμιστεί σε φοβίες. Διαβάστε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για να δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το πρόβλημα, για ανακούφιση των συμπτωμάτων και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στα παιδικά βιβλία, έρχονται δύο νέα βιβλία στη σειρά Σέργουφ Χολμς που έγινε best seller, και έχει διαβαστεί ήδη από περισσότερους από 50.000 μικρούς αναγνώστες! Στον 11ο τόμο Επίθεση από ψείρες, η ομάδα του Σέργουφ Χολμς έρχεται αντιμέτωπη με μια επιδημία από ψείρες… Πού μπορεί να βρέθηκαν τόσα ζωύφια;  Το μυστηριώδες παιχνίδι είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που έχει γοητεύσει τους πάντες. Είναι τόσο εθιστικό, που η Τζούλια και ο Ντιέγκο δεν μπορούν να ξεκολλήσουν! Θα είναι η τελική παρτίδα; Ηλικίες 7+

Στις εκδόσεις Elxis, το 1ο βιβλίο της σειράς Μουσική βραδιά, με τίτλο Η φιοριτούρα της καρδιάς από την Julia Quinn και το 3ο βιβλίο της σειράς Οικογένεια Τράβις, με τίτλο Μια ευτυχισμένη ζωή από την Lisa Kleypas.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης