«Ο εγγονός της ‘Αννας» – Μυθιστόρημα αντιναζιστικής στόχευσης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017, 01:25
«Ο εγγονός της ‘Αννας» – Μυθιστόρημα αντιναζιστικής στόχευσης
Κυκλοφόρησε η τρίτη εκδοτική δουλειά του εκπαιδευτικού Γιώργου Μπουγιελέκα, από τις εκδόσεις Κέδρος.

Όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ της οποίας ο συγγραφέας θήτευσε στο διοικητικό της συμβούλιο: «Το βιβλίο αντανακλά την ευαίσθητη κοινωνικά ματιά του συγγραφέα, πραγματευόμενο το κρίσιμο ζήτημα της ανόδου του νεοναζισμού και της απήχησής του στη νέα γενιά. Κεντρικά πρόσωπα του βιβλίου είναι η Άννα, μια Εβραία που γλίτωσε από τη ναζιστική θηριωδία, και ο εγγονός της, που ωστόσο ασπάζεται τα συνθήματα των ιδεολογικών απογόνων τους.

Στις σελίδες του βιβλίου περιγράφεται η προσπάθεια της γιαγιάς Άννας να προστατεύσει τον εγγονό της από τις σειρήνες της νεοναζιστικής ιδεολογίας, εξιστορώντας του την ιστορική αλήθεια».

Για το βιβλίο, οι εκδόσεις Κέδρος αναφέρουν: «Ο Ιάκωβος, ο μικρός εγγονός της Άννας, Εβραίας που γλίτωσε από τις θηριωδίες των Ναζί, γοητεύεται από τα συνθήματα και τις πρακτικές των σημερινών οπαδών τους.

Αποφασισμένη να τον προστατεύσει, η Άννα θα του μιλήσει για την Ιστορία.

Με οδηγό τις αναμνήσεις της, μέσα από την πορεία της στις γειτονιές και στους δρόμους της Αθήνας, ξετυλίγονται πτυχές της ιστορίας των Εβραίων στη διάρκεια της Κατοχής.

Οι διώξεις τους, οι πλαστές ταυτότητές τους, η συμμετοχή τους στο ΕΑΜ, η στάση του ραβίνου Μπαρζιλάι, ο ρόλος του αρχιεπίσκοπου Δαμασκηνού, τα αρχεία της Συναγωγής, τα Δεκεμβριανά.

Το χθες συνδέεται με το σήμερα, καθώς στα χρόνια της κρίσης επιστρέφει ο εφιάλτης του νεοναζισμού. H Άννα με τις αφηγήσεις της προσφέρει στον εγγονό της μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017, 01:25