Πάντοτε είναι αργά

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2009, 12:59
Πάντοτε είναι αργά

Μέσα  σε οκτώ μέρες δύο καλά θαμμένα  μυστικά έρχονται στο φως για να συντρίψουν πρόσωπα και σχέσεις. Κοινό τους σημείο: ο νεαρός Πέτρος. Γύρω του, η Μάρθα, η Αφροδίτη και ο Βλάσης, που διαδοχικά αγαπιούνται και μισιούνται, όσο γυρίζει η μπίλια στη ρουλέτα της ζωής. Ο έρωτας δεν τα διορθώνει όλα. Η μεταμέλεια δεν αρκεί. Για κάποια πράγματα πάντοτε είναι αργά. Όμως η μπίλια της ρουλέτας κάποτε σταματάει και οι παίκτες, υπεύθυνοι ή αθώοι του δράματος, καλούνται να συνεχίσουν τη ζωή τους. 

Με αφορμή τον ερωτικό δεσμό μιας συμβολαιογράφου  κι ενός συνθέτη και με κίνητρο την απεγνωσμένη προσπάθεια μιας ώριμης γυναίκας να παραμείνουν όλοι εκεί όπου αυτή είχε ορίσει, η Πόλυ Μηλιώρη καταπιάνεται με τις υπαρξιακές σχέσεις μάνας και κόρης, σε μια ιστορία βγαλμένη απ’ τη ζωή. 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Πόλυ Μηλιώρη γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε Ιστορία στην Αθήνα. Για μια εικοσιπενταετία εργάστηκε ως δημοσιογράφος, διευθύνοντας το περιοδικό Πάνθεον και γράφοντας χρονογράφημα και κριτική βιβλίου. Μέσα από τη δουλειά της αλλά και έξω απ’ αυτήν, προώθησε την ιδέα και την πράξη της ισότητας των φύλων.

Από το 1989 που η κύρια επικοινωνία της με το αναγνωστικό κοινό γίνεται μέσα απ’ τη λογοτεχνία, διοχετεύει στα βιβλία της όσα αποκόμισε από τη δημοσιογραφική επαφή της με τις γυναίκες: την ευαισθησία τους, την αγωνία τους να διακριθούν, τα εμπόδια που βρίσκουν, τις κοινωνικές συνθήκες που τις περιορίζουν αλλά και που τις αναδεικνύουν. Γράφοντας κυρίως μυθιστόρημα, ανιχνεύει το ανθρώπινο δράμα, χρησιμοποιώντας τη μυθοπλασία εκεί που η ίδια η ζωή δίνει την έμπνευση.

Η Πόλυ Μηλιώρη έχει γράψει δεκαπέντε μυθιστορήματα.
_____________________________________________________________________________

Πόλυ Μηλιώρη: "Πάντοτε είναι αργά"

ISBN 978-960-453-535-4  -  σελ. 360  -  Τιμή 16,60 €

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2009, 12:59