Προβλήματα στον Παράδεισο: Ο κομμουνισμός μετά το τέλος της Ιστορίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 18:21
Προβλήματα στον Παράδεισο: Ο κομμουνισμός μετά το τέλος της Ιστορίας
Το τελευταίο διεισδυτικό δοκίμιο ενός από τους επιδραστικότερους σύγχρονους διανοητές, στο οποίο εξηγεί πώς βασιζόμενοι στα διδάγματα του κομμουνισμού μπορούμε να βρούμε τη λύση της κρίσης του καπιταλισμού.

Το βιβλίο ξετυλίγεται σε πέντε κεφάλαια. Ο συγγραφέας, ξεκινώντας από τη «διάγνωση» των βασικών αξόνων της παγκόσμιας καπιταλιστικής μηχανής, περνά στην «καρδιά» του συστήματος, δηλαδή στην αποσαφήνιση της ιδεολογίας που το καθιστά αποδεκτό από μας. Ακολουθεί η άποψή του για τις μελλοντικές εξελίξεις, τα πιθανά ρήγματα και τις διεξόδους. Το βιβλίο κλείνει με μια σειρά οργανωτικών μοντέλων-όπλων στον αγώνα για τη χειραφέτηση από τα δεσμά της καπιταλιστικής κρίσης.

Συχνά αποκαλούμενος ως «ο Έλβις της πολιτισμικής θεωρίας», ο Ζίζεκ είναι λατρευτός στο κοινό και η ιδιοσυγκρασία του ταιριάζει τόσο σε κλασικούς ακαδημαϊκούς όσο και σε άγριους διαδηλωτές.«Ο πιο επικίνδυνος φιλόσοφος στη Δύση».
New Republic

«Ο πιο λαμπρός ερμηνευτής της ψυχανάλυσης, αλλά και της πολιτισμικής θεωρίας εν γένει, των τελευταίων δεκαετιών».
Terry Eagleton, συγγραφέας

«Η γραφή του είναι ασυγκράτητη, μερικές φορές τρελούτσικη αλλά ποτέ βαρετή».
New Statesman

«Ελάχιστοι διανοητές αναδεικνύουν τις αντιφάσεις του σύγχρονου καπιταλισμού καλύτερα από τον Ζίζεκ... Ένας από τους πλέον διάσημους δημόσιους διανοούμενους».
New York Review of Books

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο Τα ανέκδοτα του Ζίζεκ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 18:24