Το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο, πραγματοποιεί με φθινοπωρινή διάθεση μοναδικές παρουσιάσεις ανοικτές προς το κοινό, στις οποίες συγγραφείς θα συζητήσουν για τα βιβλία τους και θα υπογράψουν αντίτυπα. Ο κορυφαίος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος και η επιτυχημένη food blogger Γωγώ Παπαδιονυσίου (ΜamaΤsita) σας υποδέχονται στο Public σε εκδηλώσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι»

Διονύσης Π. Σιμόπουλος (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

@ 02/10 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς φτάσαμε τόσο μακριά στο Διάστημα; Με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την πρώτη προσσελήνωση, ο κορυφαίος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος μας αφηγείται την πορεία μας προς τα άστρα και αναθυμάται σταθμούς της προσωπικής του διαδρομής. Καθώς ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθούσε από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, ο πρώτος άνθρωπος ήταν έτοιμος να κατέβει και να περπατήσει πάνω στο παράξενο έδαφος της Σελήνης. Στην Ουάσιγκτον τα ρολόγια έδειχναν 4 λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ της 20ής Ιουλίου 1969 και στην Αθήνα σχεδόν 5:00 το πρωί της άλλης μέρας.  Εκείνο το βράδυ, πάνω στη σκονισμένη επιφάνεια της Σελήνης, αποτυπώθηκε για πρώτη φορά ένα ανθρώπινο χνάρι που έγινε το σύμβολο «ενός τεράστιου άλματος για την ανθρωπότητα».  Γιατί έκτοτε ο κόσμος μας και η ιστορία του δεν περιορίζονται σ’ έναν μονάχα πλανήτη. Γιατί ο κόσμος μας είναι πλέον ολόκληρο το Διάστημα, και η ιστορία μας είναι τόσο μεγάλη και ανοιχτή όσο ολόκληρο το Σύμπαν.

Με τον συγγραφέα Διονύση Σιμόπουλο θα συζητήσουν ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Χρούσος, ο Αδριανός Γολέμης, ιατρός των επανδρωμένων αποστολών του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (ESA), η Νομική Σύμβουλος της εταιρείας Hellas Sat Λουκία Βαφειάδου και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπασκόζος, διευθυντής του περιοδικού «O Αναγνώστης».

«Μαγειρεύω εποχές»

Γωγώ Παπαδιονυσίου, ή ΜamaΤsita (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

@ 03/10 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη
 

Μαγειρεύοντας και τρώγοντας κάθε πράγμα στον καιρό του. Η Γωγώ Παπαδιονυσίου, ή ΜamaΤsita, όπως είναι γνωστή ως επιτυχημένη food blogger και τηλεοπτική μαγείρισσα, παρουσιάζει το βιβλίο της «Μαγειρεύω εποχές».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι  Γρηγόρης Αρναούτογλου (τηλεπαρουσιαστής), Στέλιος Παρλιάρος (pastry chef), Χριστόφορος Πέσκιας (chef), Σίσσυ Φειδά (interior designer).

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης