Μετά την παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Ελληνοϊταλός συγγραφέας Costantino Salis, βραβευμένος από την Ιταλική Βουλή, παρουσίασε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, το νέο του μυθιστόρημα «Συγγνώμη που αργά σ’ αγάπησα». Ήταν μια πρωτότυπη λογοτεχνική και καλλιτεχνική βραδιά στην οποία παρευρέθηκαν πολλές γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και της Τέχνης, ανάμεσά τους και η βουλευτής του Σύριζα, Εύη Καρακώστα.

Την εκδήλωση παρουσίασε η γνωστή στιχουργός Βίκυ Γεροθόδωρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Βίκυ Γεροθόδωρου, Νάντια Καραγιάννη, Μιχάλης Τσεκούρας, Marian Georgiou

Για το βιβλίο μίλησαν:

η κυρία Ειρήνη Στ. Νταϊφά – Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Πειραιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ο Μιχάλης Τσεκούρας – διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά

ο Γιώργος Λιάνης – δημοσιογράφος

η Λουιζιάνα Φεράντε – Πρόεδρος της Επιτροπής Ιταλών του Εξωτερικού

ο Στέφανος Μίλεσης – Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς και

ο Costantino Salis – συγγραφέας του βιβλίου.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη.

Τραγούδησαν: η Μάριαν Γεωργίου, ο Θάνος Ολύμπιος, ο Άγγελος Καλαβρυτινός και έπαιξε πιάνο ο μαέστρος Ηλίας Αργυρόπουλος.


Μαίρη Βιδάλη, κα Ειρήνη Στ. Νταϊφά, Costantino Salis, Εύη Καρακώστα, Γιώργος Λιάννης, Μαρία Κεβγά

Ο συγγραφέας Costantino Salis ερμήνευσε σε μουσική και στίχους δικούς του, το τραγούδι «Συγγνώμη που αργά σ’ αγάπησα» βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του.


Μαίρη Βιδάλη -Costantino Salis

Την εκδήλωση κάλυψε συνεργείο της ιταλικής τηλεόρασης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς και της COMITES GRECIA (Επιτροπή Ιταλών Εξωτερικού στην Ελλάδα).

Το μυθιστόρημα «Συγγνώμη που αργά σ’ αγάπησα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.



Δείτε το βίντεο:

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Costantino Salis είναι πολυβραβευμένος Ελληνοϊταλός συγγραφέας και ζει μεταξύ Αθήνας και Ρώμης. Σπούδασε Νομικά, Φιλοσοφία και Θέατρο στην Ιταλία. Είναι ο δημιουργός του «Φιλοσοφικού Show», μιας performance, που παρουσιάζει στην Ιταλία και ενίοτε στην Ελλάδα. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από την Ιταλική Βουλή όπου παρουσίασε το βραβευμένο έργο του «Dritto al cuore della vita», ελληνική έκδοση «Στην καρδιά της ζωής».

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια ομιλία του έκανε μια αναφορά στον τίτλο του μυθιστορήματός του «Doppie Vite», ελληνική έκδοση «Διπλές Ζωές».

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν επτά βιβλία του. Το μυθιστόρημα «Συγγνώμη που αργά σ’ αγάπησα» είναι η πιο πρόσφατη συγγραφική του δημιουργία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης