Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19.30 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, Πειραιάς), ο Ελληνoϊταλός συγγραφέας Costantino Salis, βραβευμένος από την Ιταλική Βουλή, θα παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα «Συγγνώμη που αργά σ’ αγάπησα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αγγελάκη».

Την εκδήλωση θα καλύψει η ιταλική τηλεόραση RAI 3 και ITALIA 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα παρουσιάσει το πολιτιστικό γεγονός, η γνωστή στιχουργός Βίκυ Γεροθόδωρου.

Θα προλογίσει την εκδήλωση, η κα Ειρήνη Στ. Νταϊφά – Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Γιώργος Λιάνης – δημοσιογράφος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στέφανος Μίλεσης – Πρόεδρος Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς/συγγραφέας

Costantino Salis – συγγραφέας του βιβλίου

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Συγγνώμη που αργά σ’ αγάπησα» θα διαβάσει η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη – πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Καλλιτεχνική συμμετοχή:

Κωνσταντίνος Καριώτης – βαρύτονος, Marian Georgiou – τραγουδίστρια, Ηλίας Αργυρόπουλος – πιανίστας, Θάνος Ολύμπιος – τραγουδιστής, Άγγελος Καλαβρυτινός – συνθέτης/σαξοφωνίστας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με έργα τους, οι εικαστικοί:

Στρατής Αθηναίος, Γρηγόρης Σερεμετάκης, Γιάννα Ξανθοπούλου, Δέσποινα Ασλανίδου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς και της Comites Grecia (Επιτροπή Ιταλών του Εξωτερικού)

Πληροφορίες για τον συγγραφέα Costantino Salis θα βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα: http://www.costasalis.com/

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Λόγω των περιορισμένων θέσεων επιβεβαιώστε απαραίτητα την παρουσία σας στο τηλεφωνικό κέντρο του εκδοτικού οίκου Αγγελάκη, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 16:00 (Τηλ. 210 3826220). Μετά την έναρξη της εκδήλωσης δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Costantino Salis είναι πολυβραβευμένος Ελληνοϊταλός συγγραφέας και ζει μεταξύ Αθήνας και Ρώμης. Σπούδασε Νομικά, Φιλοσοφία και Θέατρο στην Ιταλία. Είναι ο δημιουργός του «Φιλοσοφικού Show», μιας performance, που παρουσιάζει στην Ιταλία και ενίοτε στην Ελλάδα. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από την Ιταλική Βουλή όπου παρουσίασε το βραβευμένο έργο του «Dritto al cuore della vita», ελληνική έκδοση «Στην καρδιά της ζωής».

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια ομιλία του έκανε μια αναφορά στον τίτλο του μυθιστορήματός του «Doppie Vite», ελληνική έκδοση «Διπλές Ζωές».

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν επτά βιβλία του. Το μυθιστόρημα «Συγγνώμη που αργά σ’ αγάπησα» είναι η πιο πρόσφατη συγγραφική του δημιουργία.

Σχόλια

Ο Costantino Salis είναι ένας ιδιοφυής συγγραφέας, ικανότατος να μεταδίδει την εσωτερικότητα και τα συναισθήματα των ηρώων του.

Εφημερίδα La Stampa

Ο Costantino Salis διαθέτει μια πλούσια φαντασία, περιγράφει με έξοχο τρόπο τις λεπτομέρειες της ζωής των ηρώων του και μας κάνει να ζούμε μαζί τους.

Εφημερίδα Corriere del Mezzogiorno

Ο Costantino Salis, εκτός από συγγραφέας, είναι καλλιτέχνης, άνθρωπος του θεάματος, της κουλτούρας και της ευαισθησίας. Αλλά είναι η συγγραφή που του παρέχει το πιο εξαιρετικό μέσο έκφρασης.

Περιοδικό Libri News

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης