Ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους κιθαρίστες επιστρέφει εκεί όπου άρχισαν όλα και νοηματοδοτεί ξανά το τρίπτυχο σεξ, ναρκωτικά και rock ‘n’ roll.

Στο τέλος μιας ξέφρενης πορείας πάνω στο τρένο της ροκ ψυχεδέλειας, ο κιθαρίστας των θρυλικών «Guns N’ Roses» αφηγείται το χρονικό της ίδρυσης του γκρουπ που έμελλε να σημαδέψει μια ολόκληρη εποχή. Η γνωριμία, οι σχέσεις των μελών, τα χρόνια της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας, οι αδιάκοπες περιοδείες ανά τον κόσμο – η άνοδος, η επιτυχία, αλλά και η πτώση που οδήγησε στη διάλυση του γκρουπ: όλα δοσμένα από τον Slash σε τόνο εξομολογητικό, ενίοτε δε και κριτικό. Μια γλαφυρή, πάντως, περιγραφή του «υπόγειου κόσμου» της ροκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηγετική φυσιογνωμία των «Guns N’ Roses», με διάθεση αυτοκριτικής, αφηγείται το πώς γλύτωσε από την παράνοια και την αυτοκαταστροφή, εν τέλει από τον ίδιο του τον εαυτό, ακόμη και κατά τις περιόδους της απόλυτης επιτυχίας.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο Slash ξεδιπλώνει τα πάντα δίχως ν’ αφήνει τίποτε στα παρασκήνια, και αποδεικνύει με την ειλικρίνεια και την παιδικότητα της γραφής του γιατί υπήρξε ένας θρύλος της παγκόσμιας ροκ σκηνής.

Ο Slash ζει στο Los Angeles με τη γυναίκα του, Perla, και τους δύο γιους τους, London και Cash. Ο Anthony Bozza γεννήθηκε στο Brooklyn και μεγάλωσε στο Long Island. Σπούδασε στην Ακαδημία Friends και στο Πανεπιστήμιο του Northwestern και στη συνέχεια εργάστηκε ως δόκιμος δημοσιογράφος στο Paper Magazine και το Rolling Stone Press. Αργότερα, προσλήφθηκε ως μόνιμος συνεργάτης στο μουσικό τμήμα του Rolling Stone και πολύ σύντομα ξεχώρισε για τις συνεντεύξεις του. Πολλά θέματά του έχουν γίνει εξώφυλλο στο περιοδικό, ενώ ήταν υπεύθυνος και για πολλά αφιερώματα σε προσωπικότητες της μουσικής, όπως οι Jennifer Lopez, N’Sync, Eminem και Slash.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Slash- Φαίνεται απίστευτο… μα δεν σημαίνει πως δεν συνέβη», των Slash & Antony Bozza, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης