Οι Εκδόσεις Καστανιώτη καλωσορίζουν τον Κωστή Γκιμοσούλη

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το νέο, συναρπαστικό μυθιστόρημα του Κωστή Γκιμοσούλη με τίτλο «Το αηδόνι στο πόδι της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιβλίο πραγματεύεται τα ζητήματα του έρωτα, της ανθρώπινης επαφής και της μοναξιάς στη σύγχρονη πόλη, έχοντας ως κύριο ήρωά του έναν οδηγό ταξί, ο οποίος περιπλανάται στους δρόμους της Αθήνας, ανιχνεύει τις ψυχές των γυναικών που ζουν «απέναντι» και εξερευνά τελικά ανεξιχνίαστα και άγνωστα μονοπάτια της ζωής και της ύπαρξής του.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κωστής Γκιμοσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Μαγική πόλη, αλλά θέλει συνέχεια ν’ απομακρύνεται απ’ αυτήν. Κι όταν ξαναγυρνάει, να τη βλέπει αλλιώς. Γράφει διηγήματα, όπως «Η κραυγή της πεταλούδας» (2007). Καμιά φορά αυτά τα διηγήματα μεγαλώνουν και γίνονται νουβέλες ή μυθιστορήματα, όπως το «Μια νύχτα με την Κόκκινη» (1995), «Ανατολή» (1998), «Χέρι στη φωτιά» (1999), «Βρέχει φως» (2002), που είναι η ιστορία δύο ιδιαίτερων ποιητών του Μεσοπολέμου, της Πολυδούρη και του Καρυωτάκη, Το θηρίο είναι παντού (2003), η ταξιδιωτική νουβέλα Εξομολόγηση σ’ έναν κολομβιανό σκύλο (2006), Το φάντασμά της (2009).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γράφει και ποιήματα («O ξυλοκόπος πυρετός», «Αγία μελάνη», «Το στόμα κλέφτης», «Επικίνδυνα παιδιά»), με τελευταία τη συλλογή «Αγάπη από ζήλια» (2004). Το 2001 εκδόθηκε ένα βιβλίο του που περιέχει ποιήματα + διηγήματα + ζωγραφιές με νερομπογιές, και ονομάζεται «Μαύρος χρυσός».

Όλα τα παραπάνω από τις εκδόσεις Κέδρος με πολλές εκδόσεις και ανατυπώσεις. Το 2011 οι εκδόσεις Μεταίχμιο του εξέδωσαν ένα βιβλίο με ιστορίες-παραμύθια για μικρούς και για μεγάλους, με εννέα ζωγραφιές του Γιάννη Ψυχοπαίδη εμπνευσμένες ειδικά για αυτές, με τίτλο «Για να μάθεις να πετάς». Έχει μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, ανάμεσα σε αυτές και στα Γαλλικά (εκδόσεις Gallimard κ.ά). Για το βιβλίο του «Ο ξυλοκόπος πυρετός» πήρε το βραβείο Μαρίας Ράλλη για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης