Το έγκλημα της οδού Αλόης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009, 13:46
Το έγκλημα της οδού Αλόης
<Το μπουρδέλο ήταν ένα διώροφο κτίσμα, απομεινάρι παλιάς αρχοντικής μονοκατοικίας με πλούσιο διάκοσμο, κι αν διέθετε κάποιος λίγη ευαισθησία, θα μπορούσε να ακούσει ακόμη τα τρανταχτά γέλια από αλλοτινές γιορτές. Βρισκόταν σφηνωμένο ανάμεσα στις πολυκατοικίες, σ' ένα στενό και μάλλον θλιβερό δρόμο κάθετο στην οδό Φυλής. Ένας συνηθισμένος δρόμος, απρόσωπος, στολισμένος με μερικά ασθενικά δέντρα στα πεζοδρόμια και παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ένα βαθύ κόκκινο φως στην είσοδο προειδοποιούσε σαν φάρος τους περαστικούς, όσους ήθελαν να ναυαγήσουν κι όσους δεν ήθελαν.>

Δύο μεθυσμένοι φαντάροι, ένας διεφθαρμένος αστυνομικός, ένας οικογενειάρχης δημόσιος υπάλληλος, ένας ομοφυλόφιλος ιδιοκτήτης μπαρ, μια γυναίκα που θέλει να ξεφύγει από τη μίζερη ζωή της είναι μερικά μόνο από τα πρόσωπα που μπαινοβγαίνουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, στο σπίτι της οδού Αλόης. Το έγκλημα της οδού Αλόης δεν ήταν προμελετημένο, ήταν ένα τυχαίο έγκλημα της μεθυσμένης νύχτας, των πνιγηρών απωθημένων, της κακιάς στιγμής, απ' αυτά που συναντάμε στα ψιλά των εφημερίδων.

Μια διεισδυτική ιστορία που φωτίζει τις αθέατες ζωές ανθρώπων που ανασαίνουν δίπλα μας, ανθρώπων με βάσανα ποδοπατημένα από τις ειδήσεις των οκτώ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Ρεμούνδος γεννήθηκε το 1950 στον Πειραιά. Σπούδασε στην Πάντειο Σχολή. Έζησε στη Δανία, τη Γιουγκοσλαβία, τη Γερμανία και για αρκετό διάστημα στην Κρήτη. Έχει δύο παιδιά και σήμερα ζει στον Πειραιά.

Από μικρός είχε δείξει κλίση προς το γράψιμο και έχει ήδη εκδώσει αρκετά βιβλία. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα βιβλία του: ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ; που τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος 1999 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΚΩΣΤΑΚΗ; που τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος 1999 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ, που τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος 2002 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 21ης ΧΑΝΤΡΑΣ, που τιμήθηκε με τον Έπαινο Αστυνομικού Μυθιστορήματος 2002 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ! ΑΧ, ΑΥΤΟΣ Ο ΟΜΗΡΟΣ!, ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!, ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ και ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ CD PLAYER.

Επίσης κυκλοφορούν τα δύο βιβλία του για ενηλίκους ΒΑΖΩ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ, ΒΑΛΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ! και ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ.

Ο Γιάννης Ρεμούνδος ασχολείται παράλληλα με τη φωτογραφία κι έχει κάνει εκθέσεις με ζωγραφισμένες και ψηφιακές φωτογραφίες.
_____________________________________________________

Γιάννης Ρεμούνδος: "Το έγκλημα της οδού Αλόης"

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009, 13:46