Στην καρδιά της Βαρκελώνης, σ’ ένα εγκαταλειμμένο μέγαρο, ένας νεαρός άντρας, ο Νταβίδ Μαρτίν, βγάζει τα προς το ζην γράφοντας ερωτικά μυθιστορήματα τρόμου με ψευδώνυμο. Στιγματισμένος από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και βασανισμένος από έναν ανέφικτο έρωτα, έχει βρει καταφύγιο στον κόσμο των βιβλίων και περνάει τις νύχτες του επινοώντας μπαρόκ ιστορίες για τον υπόκοσμο της πόλης.

Μια μέρα, τα βήματά του τον οδηγούν σ’ ένα μυστικό κλειδωμένο δωμάτιο, όπου ανακαλύπτει φωτογραφίες και γράμματα που μιλάνε για τον μυστηριώδη θάνατο του προηγούμενου ιδιοκτήτη του σπιτιού. Ο Νταβίδ αποφασίζει να εξιχνιάσει την υπόθεση που εμποτίζει σιγά σιγά το είναι του σαν αργό δηλητήριο. Η παράλληλη πρόταση ενός Γάλλου εκδότη να γράψει ένα βιβλίο που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ποτέ, με αντάλλαγμα μια περιουσία και κάτι παραπάνω, θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Σύντομα ο Νταβίδ θα συνειδητοποιήσει ότι περιβάλλεται από σκιές που απειλούν την ίδια του τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μάγος της ισπανικής λογοτεχνίας μας μεταφέρει και πάλι στο Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων, σε μια περιπέτεια έρωτα και μυστηρίου, με φόντο την ατμοσφαιρική αλλά και σκοτεινή Βαρκελώνη. Μεταφρασμένο σε 38 γλώσσες, με 3.350.000 αντίτυπα παγκοσμίως.

«Οι θαυμαστές της Σκιάς του ανέμου αλλά και οι νέοι αναγνώστες θα ξετρελαθούν με τη συνέχεια του μύθου. Το μυθιστόρημα του Θαφόν είναι λεπτομερές και παραστατικό, ενώ ο σκοτεινός λαβύρινθος της πλοκής, δοσμένος με απόλυτη δεξιοτεχνία, συναρπάζει και συνάμα εκπλήσσει τον αναγνώστη.»PUBLISHERS WEEKLY

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κάρλος Ρουίθ Θαφόν είναι ένας από τους πλέον διαβασμένους και αναγνωρισμένους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο. Γεννημένος στη Βαρκελώνη, ξεκίνησε τη λογοτεχνική του καριέρα το 1993 με το εφηβικό μυθιστόρημα El principe de la niebla (Βραβείο Edebé) και ακολούθησαν τα El palacio de la medianoche, Las luces de Septiembre (συγκεντρωμένα σε έναν τόμο υπό τον τίτλο La trilogia de la niebla) και το Marina.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2001 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα για ενηλίκους, Η σκιά του ανέμου, το οποίο πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε διεθνές λογοτεχνικό φαινόμενο και θεωρείται, μετά τον Δον Κιχότη, το πιο επιτυχημένο μυθιστόρημα στην εκδοτική ιστορία της Ισπανίας.

Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες, έχουν τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και έχουν πουλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα στις πέντε ηπείρους.

___________________________________________________________
Κάρλος Ρουίθ Θαφόν (Carlos Ruiz Zafόn): “Το παιχνίδι του αγγέλου”  –  μετάφραση: Κατερίνα Ρούφου
πρόλογος: Γιάννης Μπασκόζος

ISBN: 978-960-453-637-5  –  σελ. 608  –  τιμή 19,90 ευρώ  –  έκδοση Οκτώβριος 2009

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης