Το «Χρυσαφένιο Κουκούτσι» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική» ευαισθητοποιεί μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο σε θέματα ισορροπημένης διατροφής, αλλά και στην υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών, όπως η σωματική άσκηση, ο σεβασμός για τη φύση και η ανεκτίμητη αξία των οικογενειακών δεσμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καλή απόδοση των μαθητών στο σχολείο και η σωστή τους βιολογική ανάπτυξη εξαρτάται μεταξύ άλλων από τις διατροφικές τους συνήθειες. Καθώς η χώρα μας διατηρεί την παγκόσμια πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία, το Χρυσαφένιο Κουκούτσι αναδεικνύει τη διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών ως επιτακτική προτεραιότητα.

Σε συνεργασία με κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικούς συλλόγους και σωματεία, δημόσιες βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία, αλλά και τις εκάστοτε δημοτικές και περιφερειακές αρχές, το Χρυσαφένιο Κουκούτσι και ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο προωθώντας το μήνυμα της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας για όλη την οικογένεια, με την πολύτιμη συμβολή διατροφολόγων και ειδικών επιστημόνων υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε λιγότερο από έναν χρόνο κυκλοφορίας του βιβλίου, ο συγγραφέας επισκέφτηκε πάνω από 60 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Σκοπός των παρουσιάσεων είναι η συνειδητοποίηση από πλευράς γονέων και εκπαιδευτικών ότι οι διατροφικές συνήθειες κληροδοτούνται πρώτα από την οικογένεια και στη συνέχεια απ΄ το σχολείο με τη διαμόρφωση σωστών διατροφικών προτύπων.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από βιωματικά ομαδικά παιχνίδια και το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο τις ομάδες διατροφής (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη κ.λπ.), τη διατροφική αξία των τροφών, εξερευνούν τα μυστικά της μεσογειακής διατροφής, κατανοούν τις βλάβες των ανθυγιεινών φαγητών και τη σχέση των βλαβερών διατροφικών συνηθειών με διάφορες σοβαρές ασθένειες, ώστε να διαμορφώσουν το ιδανικό καθημερινό τους διαιτολόγιο.



Το χρυσαφένιο κουκούτσι

Συγγραφέας: Παναγιώτης Δημητρόπουλος

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική (υπό έκδοση)

Η Αγνή αγαπάει πολύ τα γλυκά και δεν τρώει ποτέ φρούτα. Μια μέρα τα φρούτα κάνουν συμβούλιο και αποφασίζουν να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους, για να σώσουν την υγεία της που βρίσκεται σε κίνδυνο. Πώς, όμως, θα κατορθώσουν να πείσουν τη μικρή Αγνή να αλλάξει γνώμη και να αγαπήσει τα φρούτα;

Μια γευστική ιστορία που με διασκεδαστικό τρόπο μαθαίνει στους μικρούς μας αναγνώστες να ξεχωρίζουν τις ωφέλιμες από τις βλαβερές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό και τις συνέπειες της κακής διατροφής στην υγεία τους. Ένα παραμύθι που ευαισθητοποιεί μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο σε θέματα ισορροπημένης διατροφής, αλλά και στην υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών, όπως η άσκηση, η αγάπη και ο σεβασμός για τη φύση, η αξία της συνεργασίας και η ανεκτίμητη αξία του δεσμού με τον παππού, μιας σχέσης που διέπεται από τη σοφία, την ενθάρρυνση, τη συναισθηματική ασφάλεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης