Οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», με ευθύνη και ευαισθησία, αντιμετωπίζουν τον τομέα των παιδικών βιβλίων, τους μικρούς αναγνώστες – αυριανούς βιβλιόφιλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ποιότητα των παιδικών βιβλίων μας ανταμείφθηκε και φέτος με βραβεία τα οποία απονεμήθηκαν πρόσφατα:

Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού «Διαβάζω» στο βιβλίο «Η σκυλίσια ζωή του γάτου Τζον Αφεντούλη» του Χρήστου Μπουλώτη (κείμενο), σε εικονογράφηση Φωτεινής Στεφανίδη.

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά «Ιστορίες με γάτους», με πρωταγωνιστές γάτους με έντονη προσωπικότητα και καθόλου συνηθισμένο χαρακτήρα, με ιστορίες που πραγματεύονται απρόβλεπτα, χιουμοριστικά και συχνά ανατρεπτικά, καθημερινά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βραβείο σε βιβλίο Μέσης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου στο βιβλίο «Και οι μπαμπάδες ξέρουν παραμύθια» της Βεατρίκης Κάντζολα-Σαμπατάκου, σε εικονογράφηση Χρήστου Δήμου (εξ ημισείας).

Εντάσσεται στη νέα μας σειρά «Μικρές Διαδρομές», η οποία απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στοχεύοντας στην ενίσχυση της αναγνωστικής τους ικανότητας αλλά και στη δημιουργία σχέσης αγάπης για το διάβασμα.

Βραβείο σε Βιβλίο Νεανικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου στο βιβλίο «Το κρυμμένο εργοστάσιο παιχνιδιών» της Βησσαρίας Ζορμπά-Ραμμοπούλου.

Ανήκει στην επιτυχημένη σειρά «Νεανικές Διαδρομές», η οποία απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών και άνω και φιλοδοξεί να αποτελέσει μια διαφορετική πρόταση στο χώρο της εφηβικής και προεφηβικής λογοτεχνίας.

Επίσης, τη Δευτέρα 17 Μαΐου (Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς, 7.00μ.μ.) θα απονεμηθεί ένα ακόμη Βραβείο για παιδικό βιβλίο των «Ελληνικών Γραμμάτων»: Το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου 2009 στο «Εφτά ορφανά μολύβια… εφτά ιστορίες», της Φωτεινής Φραγκούλη, σε εικονογράφηση Φωτεινής Στεφανίδη (εξ ημισείας).

Σύντομες ιστορίες, που αναπτύσσονται γύρω από δυνατές έννοιες (αγάπη, ελευθερία, σεβασμός σε έμψυχα και άψυχα) και επίκαιρα μηνύματα (αξία της φύσης, αγωνία για την τεχνολογική εξέλιξη κ.λπ.), με λογοτεχνική αρτιότητα, εκφραστικότητα και συναισθηματικό πλούτο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης