Κάθε εποχή διεκδικεί το παρελθόν της, τις απαρχές της ύπαρξής της, όπως ακριβώς κάθε ανθρώπινη ύπαρξη για να βλαστήσει βυθίζει τις ρίζες της σε προγονικά πεπρωμένα. Είναι θέμα τύχης ή ατυχίας άραγε η δυνατότητα να καθορίσουμε τη μοίρα μας; Κι όταν τόσο πολλά προκαθορίζονται από αλλότριες ζωές και καταστάσεις, για ποιά ελευθερία της βούλησης μιλάμε;
H ιστορία αρχίζει αρκετά χρόνια πριν γεννηθεί η ηρωίδα, με πρόσωπα και γεγονότα που θα παίξουν, ερήμην της, το δικό τους παιχνίδι στη ζωή της. Δέσμια μιας κληρονομημένης ιδεολογίας, η Iσμήνη θ’ αγωνιστεί να βρει τη δική της περπατησιά στον κόσμο. Aκολουθώντας τα βήματα της, περιηγούμαστε ξανα τη μεταπολιτευτική Eλλάδα, βλέποντας με άλλα μάτια τη διαχείριση ιδεών και οραμάτων που μας στοίχειωσαν.
«Οι Kαλύτερες Mέρες» δεν είναι απλώς μια απαγγελία· είναι μια Βαβέλ χωρίς τέλος, που σε καίριες φάσεις της ιστορίας καταρρέει θορυβωδώς. Έτσι όπως τώρα, με τη συνδρομή της ανοιχτής κοινωνίας, που εξαγόρασε σε τιμή ευκαιρίας τις προσδοκίες του μεταπολεμικού κόσμου, αποθηριωμένες εντελώς μετά τη δικτατορία.
Διαβάστε επίσης:
«Από στήθους – Ιστορίες ελαφρών ηθών και ιδεών»
«Μια κοινή περιπέτεια του σώματος»
________________________________________
Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης: «Οι Kαλύτερες Mέρες»
ISBN: 978-960-03-4479-0 – σελ. 464 – Τιμή: € 18,00 – έκδοση Ιουνίου 2007