« Η άρνηση διαμοιρασμού εξουσίας και πλούτου είναι εμπόδιο για τη λύση του Κυπριακού»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019, 19:03
« Η άρνηση διαμοιρασμού εξουσίας και πλούτου είναι  εμπόδιο για τη λύση του Κυπριακού»
Η άρνηση της Ελληνοκυπριακής ηγεσίας να μοιραστεί την εξουσία και τον πλούτο με τους Τουρκοκυπρίους αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εξεύρεση ομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό, υποστηρίζει ο Μουσταφά Ακιντζί, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Επίσης αναφέρει ότι εάν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριο αποτύχουν να διαμοιράσουν τον πλούτο του νησιού, τότε θα το πράξουν άλλοι.

Ο Ακιντζί, διερωτάται κατά πόσον η Τουρκοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να σταματήσει να υπερασπίζεται μια δίκαιη και λογική λύση, η οποία να διασφαλίζει τη διαρκή ειρήνη στο νησί.

Προχωρεί, μάλιστα, και ένα βήμα παραπέρα, διερωτώμενος εάν οι Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να πουν στη σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών πως η ομοσπονδιακή λύση έχει τελειώσει και ότι συζητούν μόνο για ένα μοντέλο συνεργασίας μεταξύ δύο κρατών.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να διατηρήσει μια σταθερή και σαφή στάση, χωρίς να ταλαντεύεται, εμμένοντας στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών και στις παλαιότερες συμφωνίες.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, προειδοποιεί, παράλληλα, ότι η παρέλευση του χρόνου εξυπηρετεί μόνο τη διχοτόμηση και διερωτάται εάν αυτή είναι η καλύτερη λύση για το νησί.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019, 19:30