Αδιάλλακτος ο Έρογλου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010, 11:36
Αδιάλλακτος ο Έρογλου
Την άρνηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, για συζήτηση των προτάσεών του, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας των απευθείας διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό εισέπραξε ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, στην προχθεσινή συνάντησή τους.

Ο Έρογλου τήρησε αρνητική στάση, απορρίπτοντας ουσιαστικά, όπως είχε κάνει και με δηλώσεις προ ημερών, και τους τρεις άξονες της πρότασης Χριστόφια.

Δηλαδή, τη διασύνδεση του Περιουσιακού με το Εδαφικό και το ζήτημα των εποίκων.

Άφησε να εννοηθεί ότι η τουρκική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής των Βαρωσίων, μόνο σε περίπτωση συνολικής ή ενδιάμεσης λύσης του Κυπριακού.

Επίσης, επανέλαβε την τουρκική πρόταση για πραγματοποίηση πενταμερούς διάσκεψης, χωρίς να εκπροσωπείται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας σχολίασε το έγγραφο για το Περιουσιακό, που είχε υποβάλει ο κ. Έρογλου στις προηγούμενες συναντήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Χριστόφια, οι θέσεις Έρογλου στο Περιουσιακό είναι σαφώς χειρότερες απ΄ αυτές του Ταλάτ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Έρογλου, μολονότι αποδέχεται το τρίπτυχο αποκατάσταση, αποζημιώσεις κι ανταλλαγές, με την πρότασή του προκρίνει κυρίως τις αποζημιώσεις κι επιδιώκει καθαρή διζωνικότητα και διασφάλιση των δικαιωμάτων των σημερινών χρηστών περιουσιών, εις βάρος των νομίμων ιδιοκτητών.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010, 11:36