Αυξημένα ήταν τα κρούσματα κλοπών και ληστειών σε ολόκληρη την Κύπρο, κατά τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, εν συγκρίσει με την ίδια περίοδο του 2009. Συγκεκριμένα, τον φετινό Ιανουάριο και Φεβρουάριο, οι ληστείες που σημειώθηκαν ήταν 27, οι κλοπές 209 και οι διαρρήξεις 506. Την αντίστοιχη εποχή του 2009, υπήρξαν 19 περιστατικά ληστειών, 159 κλοπών και 339 διαρρήξεων.

Ορμώμενος από τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε ότι μερίδιο της ευθύνης στην αύξηση των κρουσμάτων έχουν οι πολίτες, καθώς δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα προσωπικά μέτρα προστασίας για την αποφυγή των επιθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κατσουνωτός δήλωσε αγανακτισμένος: «Φταίμε και εμείς, είναι λες και τους φωνάζουμε κλέψετέ μας», συμπληρώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να «σταθμεύουμε έξω από περίπτερα και φούρνους, που είναι σημεία πολυσύχναστα και πολλές φορές επιτήδειοι καραδοκούν, και να αφήνουμε το αυτοκίνητό μας ξεκλείδωτο. Ακόμα και αυτό το ένα λεπτό μπορεί να είναι αρκετό για να πέσουμε θύμα κλοπής».

Καταλήγοντας, ο κ. Κατσουνωτός πρότεινε κάποια μέτρα που μπορούν να προφυλάξουν τους πολίτες από κάποια ανεπιθύμητη επίσκεψη: «οι άνδρες πρέπει να τοποθετούν τις κάρτες και τα λεφτά τους σε μπροστινές τσέπες των ενδυμάτων τους, οι γυναίκες να έχουν την τσάντα τους με τρόπο που θα μπορούν να τη βλέπουν και γενικώς απαιτείται πλέον να κλειδώνουμε δύο και τρεις φορές τις πόρτες των αυτοκινήτων και των σπιτιών μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης