Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης, δήλωσε ότι η συνεργασία Κύπρου-Γαλλίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας «είναι στρατηγικής σημασίας». Μάλιστα ο Κύπριος υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «σύντομα θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα».

Ο κ. Αγγελίδης είπε πως «αυτό που έχει ανακοινώσει ο κ. Μακρόν είναι ότι εργαζόμαστε καθημερινά εμείς και ως υπουργεία Άμυνας Κύπρου και Γαλλίας, αλλά και στα διάφορα επιτελεία, ώστε να υπάρχει αξιολόγηση των διάφορων ζητημάτων, τα οποία απασχολούν τις δυο χώρες και όντως υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία». Επίσης, δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει «απρόσκοπτα» το ενεργειακό της πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε «σημαντική» τη συμπερίληψη στη διακήρυξη των επτά αρχηγών- κρατών του Ευρωπαϊκού Νότου την αναφορά πως «η ιδιότητα του κράτους-μέλους είναι η καλύτερη ασφαλιστική δικλείδα για μια επανενωμένη Κύπρο». Η θέση αυτή, είπε, απαντά στις ανησυχίες, που έχουν εκφραστεί από την τουρκική πλευρά και τεκμηριώνει ότι δεν χρειάζονται εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι στη συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, «υπήρξαν σημαντικά αποτελέσματα στους τομείς της ασφάλειας και της ενέργειας στη Ανατολική Μεσόγειο» και πρόσθεσε πως σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης