Την ενδυνάμωση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου και της Σερβίας συμφώνησαν οι δύο χώρες. Την συμφωνία επικύρωσαν οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, Κώστας Παπακώστας και Dragan Sutanovac αντίστοιχα.

Ο κ. Παπακώστας δήλωσε ότι σκοπός της συμφωνίας είναι η επέκταση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαίδευση, ειρηνευτικές αποστολές, αλλά και σε άλλους τομείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία περιλαμβάνει, επίσης, την ανταλλαγή στρατιωτικών στελεχών, τη συμμετοχή αξιωματικών των δύο χωρών σε προγράμματα εκπαίδευσης, όπως και τη συμμετοχή στρατιωτικών σε κοινές ασκήσεις των δύο Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός, είναι «μεγάλη υπόθεση να στέλνουμε στρατιωτικούς στη Σερβία για εμπειρίες», όπως επίσης και αξιωματικοί να έχουν τη δυνατότητα να περάσουν τη Σχολή Πολέμου της Σερβίας.

Ο κ. Sutanovac, αφού εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την παρουσία του στην Κύπρο, ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία για την υποστήριξη σε σειρά θεμάτων της Σερβίας, όπως το Κοσσυφοπέδιο, και τόνισε ότι η χώρα του υποστηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια για λύση στο Κυπριακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης