Η Κύπρος και το Ισραήλ είναι δύο μικρές δημοκρατίες στην Ανατολική Μεσόγειο που μοιράζονται κοινές προκλήσεις αλλά και κοινές ευκαιρίες στη συνεργασία για την ασφάλεια, στο φυσικό αέριο, στην αντιμετώπιση επείγουσων καταστάσεων, το εμπόριο, τον τουρισμό και πολλούς τομείς, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, υποδεχόμενος στο γραφείο του, στα Ιεροσόλυμα, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Νετανιάχου είπε επίσης πως είναι ιδιαίτερα περήφανος που έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το διάλογο που Ισραήλ, Κύπρος και Ελλάδα άρχισαν σε τριμερή βάση, στη συνάντηση κορυφής της Λευκωσίας, προσθέτοντας πως «συνεχίζουμε αυτές τις συζητήσεις τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές επίπεδο, και συνεχίζουμε να ανταλλάσσουμε επισκέψεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως «είμαστε αξιόπιστοι εταίροι, που συμμεριζόμαστε τις ίδιες απόψεις σε μια ευρεία ατζέντα θεμάτων, από την ενέργεια στην ασφάλεια, με ένα πολύ ειλικρινή και ανοικτό πολιτικό διάλογο. Έχουμε ενισχύσει τους τομείς συνεργασίας μας από τον τουρισμό, στην παιδεία και στις επιχειρήσεις, βελτιώνοντας την κοινή μας εκπαίδευση και μέσα από συνεχή συντονισμό έχουμε διαμορφώσει μια κοινή γλώσσα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ, μετέβη στις 19.00 το απόγευμα στο γραφείο του Πρωθυπουργού Νετανιάχου, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης