Αντιπαράθεση μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της ΕΔΕΚ, προκάλεσε η δήλωση του ηγέτη της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος επεσήμανε ότι οι σοσιαλιστές θα πουν το «ναι» στην έγκριση του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο Ευρωπαϊκής Ένωσης – κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, ύστερα από παρέμβαση της Λευκωσίας, εξέδωσαν επεξηγηματική δήλωση στην οποία επισημαίνουν ότι επιθυμούν υλοποίηση του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο με παράλληλη εφαρμογή από την Τουρκία του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, απέρριψε τις επικρίσεις του προέδρου της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου, σύμφωνα με τις οποίες η εξέλιξη οφείλεται στους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης και στην εντύπωση που δίνεται για ψευδεπίγραφη πρόοδο στις συνομιλίες.

Τόνισε μάλιστα ότι η επεξηγηματική δήλωση ήταν αποτέλεσμα τηλεφωνικής παρέμβασης του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, προς τον Μάρτιν Σουλτς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, είχε δηλώσει ότι η επεξηγηματική δήλωση εκδόθηκε ύστερα από δική του παρέμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί επίσης, ότι η επεξηγηματική δήλωση δεν ικανοποίησε τους ευρωβουλευτές Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ) και Κυριάκο Μαυρονικόλα (ΕΔΕΚ), οι οποίοι συμμετέχουν στην Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Πηγή: www.ikypros.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης