Συνεχίζει να υπάρχει ανησυχία λόγω της αβεβαιότητας σε σχέση με τις προοπτικές για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, σύμφωνα με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, μιλώντας την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια παρασημοφόρησης μελών της αστυνομίας των Ηνωμένων Εθνών που υπηρετούν στην Κύπρο.

Η κ. Σπέχαρ ανέφερε πως «αυτοί είναι κρίσιμοι καιροί» τόσο για την Κύπρο όσο και για την περιοχή, σημειώνοντας πως τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν βαθιά δεσμευμένα στον σκοπό της ειρήνης στην Κύπρο, και στο να βοηθήσουν τους ηγέτες αλλά και τις γυναίκες και τους άνδρες στο νησί να ανοίξουν τον δρόμο προς ένα πιο λαμπρό κοινό μέλλον για όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αξιωματούχος των ΗΕ επεσήμανε πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ παίζει ένα ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη των συνομιλιών για το Κυπριακό βοηθώντας στη δημιουργία συνθηκών που να ευνοούν επιτυχείς διαπραγματεύσεις και ένα βιώσιμο και διαρκές αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ κυβερνητική πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως «θα είναι έκπληξη» εάν δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Η συνάντηση τοποθετείται χρονολογικά, όπως δήλωσε και την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, περί τα τέλη Νοεμβρίου και αναμένεται να γίνει σε ευρωπαϊκή πόλη. Αυτό που αναμένεται είναι να οριστικοποιηθεί το πότε και πού θα γίνει η συνάντηση, επεσήμανε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή, σημειώνοντας πως προς τον σκοπό αυτό υπάρχει ανοικτή γραμμή με τα Ηνωμένα Έθνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης