Αυξημένα είναι τα κρούσματα βίας στις αίθουσες των σχολείων τις Κύπρου, όπως εκτιμούν η Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ) και η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικών Εκπαιδευτηρίων Κύπρου (ΟΛΤΕΚ).

Για του λόγου το αληθές, αυτές τις ημέρες, η αστυνομία διερευνά πολλές υποθέσεις βίας από νεαρούς, οι οποίοι φέρονται να έχουν ασκήσει έντονη σωματική βία εναντίον καθηγητών και μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά, σήμερα στις 11 π.μ. άγνωστος 20χρονος εισέβαλε σε σχολείο της επαρχίας της Λάρνακας, και εν ώρα μαθήματος επιτέθηκε στη νεαρή μαθήτρια που παρακολουθούσε αμέριμνη την παράδοση του μαθήματος, με αποτέλεσμα η ίδια να υποστεί εκδορές. Στην προσπάθειά του να σταματήσει το μένος του νεαρού, ο καθηγητής που βρισκόταν στην αίθουσα δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση.

Ανάλογο περιστατικό έλαβε χώρα πρόσφατα και σε τεχνική σχολή στη Λευκωσία, όπου μαθητής ξυλοκόπησε άγρια μία καθηγήτριά του, η οποία αποπειράθηκε να οδηγήσει τον μαθητή στον διευθυντή του σχολείου, λόγω ζημιάς που προκάλεσε εντός σχολικού χώρου. Η επίθεση που δέχθηκε η καθηγήτρια είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Λευκωσίας, προκειμένου να της παραχθούν οι πρώτες βοήθειες.

Με αφορμή τα προαναφερθέντα περιστατικά, η ΟΕΛΜΕΚ και η ΟΛΤΕΚ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας σωρεία περιστατικών που καταδεικνύουν την αύξηση της βίας στα σχολεία. Ενδεικτικά, κάνουν λόγο για περιπτώσεις σωματικής βίας σε καθηγητές, σεξουαλική παρενόχληση σε μαθήτρια μόλις πρώτης γυμνασίου καθώς και πρόκληση υλικών ζημιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΟΛΤΕΚ κατέκρινε το σύστημα που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να σωφρονίσει τους μαθητές που παρουσιάζουν συμπτώματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς, λέγοντας ότι θα έπρεπε να βρεθούν άλλοι τρόποι επίλυσης του προβλήματος, παρά η μετάθεση των μαθητών από το ένα σχολείο στο άλλο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης