Οι αγρότες του Παναγροτικού Συνδέσμου της Κύπρου αποφάσισαν χθες να προχωρήσουν στην καταγγελία της σύμβασης που αφορά την εργοδότηση στον τομέα της γεωργό- κτηνοτροφίας. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, «το κόστος υπό τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης και των ακραίων καιρικών φαινομένων είναι πάρα πολύ υψηλό». Εκ μέρους του συνδέσμου, κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς της εργοδότησης των ξένων εργατών, καθώς και τις συντεχνίες, να επαναπροσδιορίσουν τις απαιτήσεις τους.

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα σε μέλη του Συνδέσμου και τους βουλευτές Αμμοχώστου, Λευτέρη Χριστοφόρου και Κυριάκου Χατζηγιάννη, είχε επιπλέον ως κεντρικό πυρήνα διαπραγματεύσεων κι άλλα προβλήματα του γεωργο- κτηνοτροφικού τομέα, όπως οι δικαστικές αποφάσεις εκποίησης της περιουσίας αγροτών, οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, όπως υπογραμμίσθηκε, οι κινητοποιήσεις είναι αναγκαίες, έτσι ώστε «να ευαισθητοποιηθεί η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η επαπειλούμενη καταστροφή της αγροτιάς στα Κοκκινοχώρια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης