Απογραφή πληθυσμού και κατοικιών θα πραγματοποιήσει η Στατιστική Υπηρεσία στην Κύπρο. Συγκεκριμένα από την 1η Οκτωβρίου θα πραγματοποιείται απογραφή τόσο του πληθυσμού όσο και των κατοικιών στην Κύπρο.

Ενόψει της διεξαγωγής της Απογραφής η Στατιστική Υπηρεσία έθεσε σε λειτουργία την ιστοσελίδα της Απογραφής Πληθυσμού στη διεύθυνση www.census2021.cystat.gov.cy.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω της ιστοσελίδας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της Απογραφής, το νομοθετικό πλαίσιο, τις πληροφορίες που θα συλλεχθούν καθώς και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του Covid-19.

Η Στατιστική Υπηρεσία θα παρέχει πληροφόρηση στους πολίτες αναφορικά με την πρόοδο της Απογραφής με σχετικές ανακοινώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της.

Σκοπός της Απογραφής Πληθυσμού είναι η καταγραφή όλου του πληθυσμού που διαμένει στις ελεγχόμενες από το Κράτος περιοχές και η συλλογή λεπτομερών στατιστικών δεδομένων για τα δημογραφικά και κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά του, καθώς και στοιχείων για τον αριθμό των νοικοκυριών και κατοικιών, το μέγεθος και τις ανέσεις που διαθέτουν όπως και τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, των νοικοκυριών και κατοικιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα είναι απαραίτητα για την υποβοήθηση του σχεδιασμού πολιτικής και του προγραμματισμού του Κράτους τόσο σε κοινωνικούς όσο και σε οικονομικούς τομείς.

 

Πηγή: sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης