Αποφασιστικότητα για λύση του Κυπριακού εκφράζουν Αναστασιάδης - Ακιντζί

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017, 23:00
Αποφασιστικότητα για λύση του Κυπριακού εκφράζουν Αναστασιάδης - Ακιντζί
Την αποφασιστικότητά τους να εργασθούν για λύση του Κυπριακού εξέφρασαν σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε χωριστές δηλώσεις τους.

Ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας απόψε σε εγκαίνια έργου υποδομής στη νεκρή ζώνη κοντά στην κωμόπολη Αθηένου, εξέφρασε την ελπίδα να παρουσιαστεί έτοιμη η Τουρκία στη Διάσκεψη για την Κύπρο στην Ελβετία, όχι με λόγια αλλά με έργα, ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να μπορέσουν να δουν με προοπτική το μέλλον της Κύπρου.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι αποφασισμένος να εργαστεί για βιώσιμη λύση, που θα επιτρέπει την ευημερία όλων των κατοίκων της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης, ότι γνωρίζει ποιες είναι οι γραμμές και τα περιθώρια που μπορεί κάποιος να εξαντλήσει στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, που να είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες στην Κύπρο.

«Δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο πατριώτες και όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού», ανέφερε.

Εξάλλου, ο Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε την αποφασιστικότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση, προσθέτοντας ότι με αυτή την αποφασιστικότητα και βούληση, θα μεταβεί στη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κρανς-Μοντάνα της Ελβετίας.

Όπως είπε ο κ. Ακιντζί, στη Διάσκεψη για την Κύπρο η τουρκοκυπριακή πλευρά θα ενεργήσει με στόχο μια ομοσπονδιακή λύση στη βάση δύο πολιτικά ισότιμων συνιστωσών πολιτειών.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δυνατόν τα πράγματα να οδηγηθούν σε λύση, εάν, όπως είπε, υπάρξει ανταπόκριση σε αυτή την πολιτική βούληση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017, 23:00