Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα αναφορές περί χρονικών ορίων, που έχουν τεθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει θέσει όρια ούτε λόγω ευρωεκλογών ούτε εξαιτίας της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεδομένων, πρόσθεσε, και δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων, «όλα αυτά είναι αφορμές ελλείψει πολιτικής βούλησης εκ μέρους της Αγκύρας».

Ο κ. Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ξεκάθαρες, τις μετέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην Τζέιν Χολ Λουτ, τις γνωρίζουν όλες οι διπλωματικές αποστολές στην Κύπρο και είναι πολύ καλά γνωστές στον διεθνή παράγοντα.

Επιδιώκουμε, πρόσθεσε, να συμφωνηθούν το συντομότερο οι όροι αναφοράς, «ώστε να αρχίσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις με τελικό στόχο την εξεύρεση λύσης, με κατάργηση των όποιων εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων και με χρονοδιάγραμμα πλήρους αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης