Διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος παρατηρείται από τις 04.45 σήμερα τα ξημερώματα, σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της ΑΗΚ, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τεχνική βλάβη σε μονάδα του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Δεκέλειας, η οποία σταμάτησε να λειτουργεί, συμπαρασύροντας και τις υπόλοιπες μονάδες, εκτός από μία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τεθούν σε λειτουργία ούτε οι κινητές μονάδες στον σταθμό Βασιλικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ Κώστας Γαβριηλίδης διαβεβαίωσε ότι τεχνικοί της καταβάλλουν προσπάθειες για επιδιόρθωση της βλάβης και αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος η οποία άρχισε σταδιακά πριν από λίγο και γύρω στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση.

Ο διαχειριστής του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας Χρίστος Χριστοδουλίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι οι τεχνικοί της ΑΗΚ εργάζονται για επαναφορά του φορτίου και εξέφρασε την ελπίδα ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επαναφερθεί όλο το φορτίο.

Πρόσθεσε ότι η σύνδεση γίνεται με βάση τεχνικά κριτήρια, εξηγώντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια σύνδεσης και επανασύνδεσης των μονάδων με τέτοιο τρόπο που να μην δημιουργηθούν επιπρόσθετα προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης