«Σαφές δείγμα του γεγονότος, ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τις πρωτοβουλίες του και την πολιτική του, έχει πείσει το διεθνή παράγοντα και την ΕΕ ότι εργάζεται με ειλικρίνεια για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, αποτελούν τόσο οι χθεσινές δηλώσεις των εκπροσώπων της Αριστεράς στο Κοινοβούλιο όσο και οι σημερινές του προέδρου της Ομάδας των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή, Martin Soults», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου ερωτήθηκε για τη σημερινή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, με τον κ. Soults, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

« Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επενδύει πάρα πολύ στην πολιτική αναφορικά με την προώθηση των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού στον ευρωπαϊκό παράγοντα, και είναι γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο που ο ένας από τους δύο βασικούς άξονες αυτής της πολιτικής έχει να κάνει με τη δραστηριοποίηση του διεθνούς παράγοντα και ειδικά της ΕΕ, στο φόντο της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, για άσκηση επιρροής και πίεσης προς την Τουρκία, έτσι ώστε να αλλάξει στάση στο Κυπριακό και να επιτρέψει την ύπαρξη θετικών εξελίξεων που να οδηγήσουν στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος» σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

«Νομίζω», συνέχισε, «ότι και οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Ομάδας των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή, όπως και χθες οι δηλώσεις των εκπροσώπων της Αριστεράς στο Κοινοβούλιο, και η υποστήριξη που δίνουν στην πολιτική του προέδρου της Δημοκρατίας αποτελούν ένα σαφές δείγμα του γεγονότος ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις πρωτοβουλίες του, με την πολιτική του, έχει πείσει το διεθνή παράγοντα και την ΕΕ ότι με ειλικρίνεια εργάζεται για να επιτευχθεί λύση στο κυπριακό πρόβλημα».

«Και με αυτή τη συνέπεια και με αυτή την αποφασιστικότητα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίσει, για να υπάρξει λύση που θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει το έδαφος, τον λαό, τους θεσμούς και την οικονομία του τόπου», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης