Βαθμό ελαφρώς αρνητικό λαμβάνει η κυπριακή κυβέρνηση από την κοινή γνώμη. Η κοινωνία, κληθείσα να αξιολογήσει το κυβερνητικό έργο, τοποθετείται ως επί το πλείστον αρνητικά έναντι στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το αποτέλεσμα δημοσκόπησης της CYPRC- Cypronetwork Ltd.

Η έρευνα δεν καταγράφει τους λόγους για την αρνητική εικόνα της κυβέρνησης, ωστόσο είναι προφανές ότι βάρυναν την άποψη της κοινής γνώμης καίρια ζητήματα της επικαιρότητας των προηγούμενων ημερών, όπως το θέμα των διαβατηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοσκόπηση καλούσε τους πολίτες να αξιολογήσουν την κυβέρνηση γενικά, αλλά ειδικά για το κάθε υπουργείο ξεχωριστά.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, στο ερώτημα για τη γενική αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 36% τοποθετήθηκε αρνητικά, το 29% μέτρια και το 33% θετικά.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, πιο αποτελεσματικός σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης με ποσοστό 45% και ακολουθούν ο Γιώργος Λακκοτρύπης με 33%, η Ζέτα Αιμιλιανίδου με 20%, ο Χάρης Γεωργιάδης με 19%, ο Κώστας Χαμπιαούρης με 18%, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου με 15%, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης με 11%, ο Κώστας Καδής με 10%, ο Σάββας Αγγελίδης 8%, η Βασιλική Αναστασιάδου 6% και ο Γιώργος Σαββίδης με 5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο ερώτημα ποια υπουργεία παράγουν το περισσότερο έργο, το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται στην πρώτη θέση με 45% και ακολουθούν το Υπουργείο Ενέργειας με 33% και το Υγείας με 28%. Το Υπ. Οικονομικών λαμβάνει ποσοστό 25%, το Υπουργείο Εργασίας 22%, το Υπ. Εσωτερικών 20%, το Υπουργείο Δικαιοσύνης 14%, τα Υπουργεία Άμυνας και Γεωργίας με 11% και το Υπουργείο Μεταφορών 8%. Τον χαμηλότερο βαθμό αξιολόγησης λαμβάνουν το Υφυπουργείο Ναυτιλίας με 6% και το Υφυπουργείο Τουρισμού 7%.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης λαμβάνει τον υψηλότερο βαθμό αξιολόγησης και στο ερώτημα «πιο προσιτοί και ανθρώπινοι» υπουργοί, με ποσοστό 30% .

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κερδίζει και ως «πιο αποφασιστικός» υπουργός λαμβάνοντας ποσοστό 27%. Το υπουργείο με το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικών τοποθετήσεων είναι αυτό της Υγείας με 47% και ακολουθούν το Οικονομικών με 45%, το Δικαιοσύνης με 39% και το Υπουργείο Εσωτερικών με 38%. 

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης