Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 καταγράφηκαν σήμερα στην Κύπρο από σύνολο 1.369 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από συνολικά 217 δείγματα, που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για επαναπατρισθέντα που ήταν αρνητικός στον ιό στο τεστ που του έγινε κατά την άφιξή του και στη συνέχεια ανέπτυξε συμπτώματα και παραπέμφθηκε από τον προσωπικό του ιατρό σε Ιατρείο Δημόσιας Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το σύνολο 125 δειγμάτων που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Σημειώνεται ότι έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες, σε σχέση με τις στενές επαφές του ατόμου, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Επιπλέον, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης, ολοκληρώθηκαν 18 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Επίσης, από το πρόγραμμα ελέγχου 20.000 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, υπήρξαν αποτελέσματα για 289 εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων ολοκληρώθηκαν 209 εργαστηριακές διαγνώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, από ιδιωτική πρωτοβουλία διεκπεραιώθηκαν 404 εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διεκπεραιώθηκαν 107 εργαστηριακές διαγνώσεις. Με βάση και τα σημερινά δεδομένα ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 974.

Επιπρόσθετα, μέχρι σήμερα το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται δύο ασθενείς, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δύο άνθρωποι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης