Δύο τραυματίες από τις εκρήξεις σε στρατιωτική περιοχή στα Κατεχόμενα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019, 11:18
Δύο τραυματίες από τις εκρήξεις σε στρατιωτική περιοχή στα Κατεχόμενα

Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε σε στρατιωτική περιοχή στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο περίπου στις 02.00 σήμερα τα ξημερώματα. Όπως μεταδίδεται από τα Κατεχόμενα, οι εκρήξεις έγιναν στο διοικητήριο του λόχου πυρομαχικών στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, κοντά στην Κλεπίνη, και προκάλεσαν τον ελαφρό τραυματισμό δύο ανθρώπων, οι οποίοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο ασθενοφόρο που κλήθηκε και δεν χρειάσθηκε η νοσηλεία τους, όπως ανακοίνωσε ο Τουρκοκύπριος «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί.

Η «αστυνομία» στα Κατεχόμενα σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη συμβολή Ακαπούλκο έπειτα από φωτιά που ξεκίνησε γύρω στη 01.30. Ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ έκλεισαν δρόμοι.

Επίσης, κάλεσε το κοινό να μη μεταβαίνει στην περιοχή και, αν δουν οτιδήποτε που μοιάζει με εκρηκτική ύλη, να μην το αγγίξουν και να ενημερώσουν τις «Αρχές».

Στην περιοχή μετέβησαν ο «πρόεδρος» του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ και ο «υπουργός Εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι.

Μίλησαν με τους τουρίστες και τους κάλεσαν να μην πανικοβάλλονται, «γιατί όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί».

Όπως δήλωσε ο κ. Ακιντζί στον παράνομο ραδιοσταθμό «Μπαϊράκ», οι εκρήξεις άρχισαν γύρω στις 02.00 το πρωί απέναντι από το ξενοδοχείο «Ακαπούλκο».

Είπε ότι οι «πυροσβεστικές υπηρεσίες» όπως και ομάδες της πολιτικής άμυνας βρίσκονται στην περιοχή και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα λαμβάνονται.

Ο Ακιντζί είπε ότι αναμένεται σήμερα να γίνουν γνωστοί οι λόγοι εκδήλωσης της φωτιάς.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019, 12:56