Ξαφνική επίσκεψη στο Ακρωτήρι από τον Κάμερον

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014, 09:31
Ξαφνική επίσκεψη στο Ακρωτήρι από τον Κάμερον
Επίσκεψη στη βάση του Ακρωτηρίου πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ώστε να δει από κοντά τα πληρώματα των έξι μαχητικών αεροσκαφών τύπου Tornado και το υπόλοιπο προσωπικό που συμμετέχει στις επιθέσεις κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Κατά την επίσκεψη, η οποία κρατήθηκε μυστική για λόγους ασφαλείας, ο κ. Κάμερον ανακοίνωσε πως δύο ακόμα Tornado θα προστεθούν στα αεροσκάφη που βρίσκονται στο Ακρωτήρι από τα μέσα Αυγούστου. Το ένα αεροσκάφος θα αναχωρούσε από τη Βρετανία το βράδυ της Πέμπτης και το δεύτερο την Παρασκευή.Μέχρι στιγμής τα βρετανικά μαχητικά έχουν πραγματοποιήσει τέσσερις επιθέσεις με βόμβες και πυραύλους κατά των τζιχαντιστών, καταστρέφοντας οκτώ κινητούς και ακίνητους στόχους σε πέντε τοποθεσίες.

Από το Ακρωτήρι ο κ. Κάμερον δήλωσε: «Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την έναρξη των ένοπλων επιχειρήσεων στο Ιράκ, θέλησα να έρθω εδώ για να ευχαριστήσω τους στρατιώτες μας για τη ζωτικής σημασίας δουλειά που κάνουν για να ηττηθούν αυτοί οι βάρβαροι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, που απειλούν την ασφάλεια όχι μόνο του Ιράκ, της Συρίας και της περιοχής, αλλά και των δρόμων της Βρετανίας».Ο Βρετανός Πρωθυπουργός πρόσθεσε πως η ανάπτυξη δύο ακόμα Tornado αποσκοπεί στην εντατικοποίηση των επιχειρήσεων στο Ιράκ, ενώ συμπλήρωσε ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις είναι μόνο ένα στοιχείο της στρατηγικής του Λονδίνου. «Παράλληλα εργαζόμαστε για την παροχή ενός πακέτου εκπαίδευσης για τις ιρακινές δυνάμεις με συμβούλους στο Ιράκ που αποτιμούν τις ανάγκες τους», ανέφερε.Διαβάστε επίσης:

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κάμερον στο Αφγανιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014, 08:54

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014, 10:42