Είναι εφικτό να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αν και υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Εσπεν Μπαρθ Έϊντε, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τον κ. Έιντε, υπάρχουν θέματα εκτός διαλόγου, τα οποία δημιουργούν προβλήματα στην όλη διαδικασία και τα οποία αποτελούν παραδοσιακούς, ιστορικούς φόβους και των δύο κοινοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, ο κ. Έιντε εξέφρασε αισιοδοξία λέγοντας ότι υπάρχει προοπτική.

Είπε ακόμη ότι είχε μια καλή συνάντηση κατά την οποία μελέτησαν τους τρόπους να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες και το ποια βήματα θα γίνουν όταν επαναρχίσουν οι συνομιλίες ούτως ώστε να χρησιμοποιηθεί ο χρόνος όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται και να διαμορφωθεί η μεθοδολογία για τα τελευταία ζητήματα που εκκρεμούν.

Ανέφερε ότι συμφωνεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι υπάρχει ανάγκη να επανεξετάσουμε την μεθοδολογία που ακολουθούμε στις συνομιλίες και ότι θα συζητήσει το θέμα αυτό με τον κ. Ακιντζί σε συνάντηση που θα έχουν αύριο, Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε επίσης ότι και οι δύο ηγέτες έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους στη λύση και έχουν επενδύσει 22 μήνες στις διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την θέση ότι έχουν τη βούληση να συνεχίσουν.

Από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει συγκεκριμένες ιδέες για την επανέναρξη του διαλόγου, σημειώνοντας πως υπάρχει ετοιμότητα αν και υπάρχουν διαφωνίες σε κάποια ζητήματα.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης