Εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους Τουρκοκύπριους πραγματοποιήθηκε στο τέρμα της οδού Λήδρας, στη Λευκωσία, πολύ κοντά στο κατεχόμενο τμήμα της πόλης από Ελληνοκύπριους εκπαιδευτές. Με σύνθημα «μόνη μας λύση είναι η Λύση» διακήρυξαν «τον κοινό αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για λύση και επανένωση, ασφάλεια και ευημερία για όλους, χωρίς ξένες επεμβάσεις και στρατεύματα».

Η εκδήλωση αλληλεγγύης διοργανώθηκε από το Ελληνοκυπριακό τμήμα της Πλατφόρμας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος» με προσκεκλημένους Τουρκοκύπριους συνδικαλιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι Τουρκοκύπριοι δεν έδωσαν το παρών τους στην εκδήλωση, προφανώς σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις επικρίσεις της Άγκυρας, ότι συνεργάζονται με τους Ελληνοκύπριους.

Η εκπρόσωπος της Πλατφόρμας, Μαρία Μαυραδά, ανέφερε ότι ο αγώνας για λύση ήταν και πρέπει να παραμείνει κοινός και ότι λύση μπορεί να υπάρξει «αν όλοι ως ενεργοί πολίτες με ένα κοινό αγώνα διατρανώσουμε τη θέλησή μας για ειρηνική συμβίωση».

Παράλληλα, τόνισε ότι η αντίσταση των Τουρκοκυπρίων δεν γίνεται μόνο για οικονομικά αιτήματα, αλλά αφορά και στη διατήρηση της κυπριακής τους ταυτότητας που απειλείται από τη δημογραφική αλλαγή στη σύνθεση του πληθυσμού.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης