Ενοχλημένος ο Ταλάτ με τη Χίλαρι Κλίντον

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010, 09:11
Ενοχλημένος ο Ταλάτ με τη Χίλαρι Κλίντον
Αρκετά ενοχλημένος φαίνεται πως είναι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με την απόφαση της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, να συναντηθεί πρώτα με τον Ελληνοκύπριο ομόλογό της, Μάρκο Κυπριανού.

Όπως μεταδίδεται από τα Κατεχόμενα, ο Ταλάτ δήλωσε ότι έχει ενοχληθεί από τον τρόπο με τον οποίο προσεκλήθη να επισκεφθεί τις Η.Π.Α. και για τον λόγο αυτό δεν είναι σίγουρος αν θα μεταβεί τελικά εκεί.
Μετά την επιστροφή του στα Κατεχόμενα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι η κα. Κλίντον σκοπεύει να συναντηθεί αρχικά με τον κ. Κυπριανού, γεγονός που θεωρεί ότι είναι λάθος, γιατί ο «Ελληνοκύπριος υπουργός δεν θα εκπροσωπήσει μόνο τους Ελληνοκυπρίους, λόγω της αναγνωρισμένης ιδιότητάς του». Όπως δήλωσε, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να το αποδεχθεί, με αποτέλεσμα να σκέπτεται σοβαρά να μη μεταβεί στις Η.Π.Α.

Σχετικά με τις συναντήσεις που είχε στην Τουρκία, ο κ. Ταλάτ ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην κατάσβεση πιθανής πυρκαγιάς. Ανέφερε ακόμη ότι το σχέδιο της παροχής νερού από την Τουρκία στα Κατεχόμενα έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και θα ολοκληρωθεί περίπου σε τέσσερα χρόνια.

Όσο για τις εκλογές στα Κατεχόμενα, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων δήλωσε ότι δεν διεξήχθη καμία απολύτως συζήτηση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010, 09:11