Σάλο έχει προκαλέσει στην Κύπρο η απονομή προεδρικής χάρης σε παιδεραστή, υπόθεση που αποκάλυψε η Πρόεδρος του Συμβουλίου Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών, Αναστασίας Παπαδοπούλου.

Η κα. Παπαδοπούλου καταγγέλλει πως ο κατ’ εξακολούθηση παιδεραστής, ο οποίος βίαζε επί τέσσερα έτη ένα κοριτσάκι από την ηλικία των 12, έλαβε προεδρική χάρη με τη σύμφωνα γνώμη της Γενικής Εισαγγελέως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως καταγγέλλει πως η Αρχή Εποπτείας δεν ενημερώθηκε για την αποφυλάκιση και κανένα περιοριστικό μέτρο δεν έχει επιβληθεί προκειμένου να προστατευτεί το θύμα.

«Το θύμα άκουσε τους εορτασμούς επιστροφής του θύτη της στη γειτονιά. Και τώρα τρέμει την ώρα που θα κυκλοφορήσει και θα τον δει μπροστά της. Κανένας δεν την ενημέρωσε. Κανένας δεν την προστάτεψε για ακόμη μια φορά» δήλωσε η κα. Παπαδοπούλου.

«Σήμερα δεν νιώθω το κοινό μέτωπο, τον κοινό στόχο, την κοινή μάχη. Νιώθω πολλά άλλα, τα οποία θα συγκρατηθώ να μην εκφράσω εδώ. Αλλά ό,τι και να νιώθουμε εμείς, ας σκεφτούμε λίγο πώς ένιωσε αυτή που άκουσε τη γιορτή επιστροφής. Και πώς νιώθει κάθε στιγμή που στέκεται στην πόρτα και σκέφτεται αν θα τολμήσει να βγει έξω» συνέχισε η Πρόεδρος του Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση η Αρχή Εποπτείας, με την οποία ενημερώνει ότι δεν είναι αρμόδια για την έκδοση και επιβολή περιορισμών εφόσον το θύμα έχει ενηλικιωθεί.

Μετά τις καταγγελίες, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε και σε άλλες υποθέσεις παιδεραστών που αποφυλακίστηκαν με προεδρική χάρη, καθώς στις αρχές του έτους άλλαξαν τα κριτήρια.

Ως αποτέλεσμα καταδικασθείς για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού ηλικίας από 14 ετών και άνω, δικαιούται να τύχει προεδρικής χάρης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης