Ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ η σχεδιαζόμενη επένδυση για τη δημιουργία τερματικού σταθμού πετρελαιοειδών κοντά στη Λεμεσό, που ανακοίνωσε ο όμιλος Vitol Tank Terminals International.

Ο σχεδιασμός και υλοποίηση του νέου τερματικού σταθμού, θα γίνει με βάση τα υψηλού επιπέδου διεθνή πρότυπα, τόσο σε ότι αφορά την ασφάλεια, όσο και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο τερματικό θα έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης έως 340.000 κυβικών μέτρων πετρελαιοειδών και η διαχείριση του θα γίνεται εξ ολοκλήρου από τη VTTI, η οποία είναι και ο απόλυτος ιδιοκτήτης.

Παράλληλα με τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων, το έργο περιλαμβάνει επίσης και τη δημιουργία ειδικής αποβάθρας που θα επιτρέπει τη μεταφορά των πετρελαιοειδών από και προς τα δεξαμενόπλοια.

Τα πετρελαιοειδή που θα αποθηκεύονται στο τερματικό καυσίμων της VTTI, θα φτάνουν από τις διεθνείς αγορές και πρωταρχικός στόχος είναι η επανεξαγωγή τους σε άλλες αγορές της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τη διοχέτευση καυσίμων στην εγχώρια αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Vitol Tank Terminals International, αποτελεί θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Vitol Holdings B.V. και έχει την έδρα της την Ολλανδία.

Η VTTI διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και λειτουργεί ένα δίκτυο τερματικών καυσίμων με εγκαταστάσεις παγκοσμίως, συνολικής χωρητικότητας σχεδόν 6 εκατομμύριων κυβικών μέτρων, με προοπτική επέκτασης στα 7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μέχρι το 2013.

Με τα συμφέροντά της να εξαπλώνονται σε 11 χώρες στις 5 Ηπείρους, η VTTI συγκαταλέγεται σήμερα στις πρώτες 10 μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες λειτουργίας και διαχείρισης τερματικών καυσίμων στον κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης