Τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας – Κύπρου προχωρούν στη συγκρότηση μεικτής επιτροπής για την παρακολούθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και την παραγωγή υλικού.

Αυτό ανακοινώθηκε ως συμφωνία μετά τις σημερινές συνομιλίες των αρμόδιων υπουργών Ελλάδας και Κύπρου, Άννας Διαμαντοπούλου και Ανδρέα Δημητρίου αντίστοιχα. Στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με ιδιαίτερη έμφαση, όπως ανέφερε ο Κύπριος υπουργός, στα αναλυτικά προγράμματα. Επίσης, δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν πολύ εποικοδομητικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι η μεταρρύθμιση αναλυτικών προγραμμάτων και διδακτικών μεθόδων, που έχει ξεκινήσει η Κύπρος, είναι προς τη σύγχρονη κατεύθυνση. Η παιδεία είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε η υπουργός, και πρόσθεσε ότι υπάρχει ειδική χρηματοδότηση, αλλά και προτεραιότητα για μεγάλες αλλαγές στο σύνολο της παιδείας, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο, την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, στις συνομιλίες αναπτύχθηκαν επιμέρους ζητήματα, όπως αυτά σχετικά με τους Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα και τους Έλληνες στην Κύπρο, καθώς και το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο θα ανανεωθεί μέσα στο 2010.

Τέλος, η κ. Διαμαντοπούλου, συνοδευόμενη από τον Κύπριο ομόλογό της, επισκέφθηκε το Λύκειο Αποστόλου Μάρκου στη Λευκωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης