Επιστολή Μ. Θεοδωράκη προς την κυπριακή Βουλή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010, 17:25
Επιστολή Μ. Θεοδωράκη προς την κυπριακή Βουλή
Ευχαριστήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Μάριο Καρογιάν, απέστειλε ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, για τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης αφιερωμένης στο έργο και την προσφορά του, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα.
Στην επιστολή του προς την κυπριακή Βουλή, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει: "Σε όλη τη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής μου, η Κύπρος δεν έφυγε ούτε στιγμή από τη σκέψη μου".

Τονίζει επίσης ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται νοερά καθημερινά στο πλευρό της Κύπρου, καθώς "πιστεύω ότι περνάτε και πάλι ιστορικές στιγμές, λόγω της εμμονής των γνωστών σκοτεινών δυνάμεων να χτυπήσουν με κάθε τρόπο τον Ελληνισμό. Θεωρώ ότι το κάθε βήμα σας θα πρέπει να είναι μετρημένο χίλιες φορές και πάντοτε προς την κατεύθυνση που αποφάσισε το 76% των Ελληνοκυπρίων".

"Δεν έχουμε πλέον περιθώρια για νέα στραβοπατήματα", λέει χαρακτηριστικά ο Μ. Θεοδωράκης και καταλήγει: "Γι' αυτό πρέπει όλοι μαζί, χέρι χέρι, να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μείνει αλώβητος ο Ελληνισμός, η Ελληνικότητα, όπως μας την κληροδότησαν γενεές γενεών Ελλήνων, με Φως, με Πολιτισμό, με θυσίες και με αίμα… Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω!".

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010, 17:39