«Έτσι σκοτώσαμε τον Άντη»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010, 16:53
«Έτσι σκοτώσαμε τον Άντη»
Το πλήρες κείμενο της κατάθεσης του Φάνου Χατζηγεωργίου, ο οποίος έχει συλληφθεί ως ύποπτος για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης».

Η κατάθεση παρατίθεται αυτούσια με την επισήμανση ότι πρόκειται για ισχυρισμούς και σε καμία περίπτωση τα όσα αναφέρονται σε αυτή δεν αποτελούν εκ προοιμίου γεγονότα. Αντίθετα, η αξιοπιστία του εν λόγω προσώπου και η αλήθεια των ισχυρισμών του, θα κριθούν από το Κακουργιοδικείο όταν θα κληθεί να καταθέσει ενόρκως εναντίον των κατηγορουμένων οι οποίοι είναι αυτονόητο ότι θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου από το Δικαστήριο.

«Εγώ ο Θεοφάνης Χ'' Γεωργίου από Λευκωσία θέλω να κάμω με την ελεύθερη θέλησή μου μιαν κατάθεση. Πληροφορήθηκα ότι μπορώ να γράψω μόνος μου την κατάθεσή μου αλλά επιθυμώ όπως κάποιος γράψει ό,τι λέγω. Πληροφορήθηκα ότι δεν είμαι υπόχρεος να πω οτιδήποτε εκτός εάν θέλω και οτιδήποτε πω, δυνατό να δοθεί ως μαρτυρία.

Εδώ και μερικές μέρες με βασανίζει η συνείδησή μου τζιαι θέλω να πω την αλήθκεια για την υπόθεση του μακαρίτη του Άντη του Χατζηκωστή. Αρχές του περασμένου Δεκέμβρη επροσέγγισε με ο Αντρέας Γρηγορίου, ο Κασάπης, ο οποίος εν φίλος μου τζιαι είπεν μου να παίξουμε ένα πλούσιο τζιαι εν θα έχουμε ανάγκη να δουλέψουμε ξανά ποττέ.
Συγκεκριμένα επρότεινεν μου να οδηγά τζιείνος την μοτόρα τζιαι να τον πυροβολήσω τζιαι να τον σκοτώσω εγώ. Εγώ εδέχτηκα τζιαι τότε ο Αντρέας εκανόνισε μιαν συνάντηση με τζιείνους που ήθελαν να παίξουμε τούτον τον πλούσιο.
Μέσα σε τζιείνες τις ημέρες επήρεν με ο Αντρέας ο Κασάπης με την μοτόρα του στο κέντρο Ταμασιάνα στα Πέρα. Τζιαμαί επήαμεν στο σπίτι του Τάσου που έσιει το "Ταμασιάνα" που εν ακριβώς πουπάνω που το κέντρο. Εκάμαμεν μιαν συνάντηση εγώ, ο Αντρέας τζιαι ο Τάσος. Στη συνάντηση τούτη ο Τάσος είπεν μας ότι ήθελε να παίξουμε τον Άντη τον Χατζηκωστή του ΣΙΓΜΑ επειδή ενώ τζιείνος τζαι η αρφή του η Έλενα η Σκορδέλλη, εδώκαν (4) τέσσερα εκατομμύρια να αγοράσουν μετοχές, εθκιώξαν την Έλενα που το Σίγμα που εδούλευκε ως δημοσιογράφος.
Μέσα στο σπίτι του Τάσου τζιείνην την ημέρα ήταν τζιαι η γυναίκα του τζιαι ακόμα ένας άνθρωπος γύρω στα 55 χρονών τζιαι που ρώτησα τον Τάσο ποιος εν τούτος, ο Τάσος απάντησε μου ότι ήταν ο πεθερός του. Η γυναίκα του Τάσου τζιαι τούτος ο άνθρωπος δεν έλαβαν μέρος στη συνάντηση. Το μόνο σε κάποια στιγμή η γυναίκα του έφερεν μας τυροπιττούες τζαι κουπέπια για να φάμε. Να αναφέρω ότι τον Τάσο εγνώριζα τον που προηγουμένως αλλά τζιείνην την ώρα έμαθα ότι εν τούτος που ήταν πίσω που τούτην την δουλειά. Μετά που λίγη ώρα εκατεβήκαμε κάτω στο κέντρο το Ταμασιάνα τζιαι έγινεν νέα συνάντηση στην οποία έλαβε μέρος τζιαι η Έλενα Σκορδέλλη. Στη συνάντηση τούτη ο Τάσος επανέλαβεν μου τα ίδια πράματα τζιαι η Έλενα είπεν "Θέλω να πεθάνει τούτος ο άνθρωπος".
Η συμφωνία που εκάμαμεν ήταν ότι θα μας πλήρωναν από 50.000 χιλιάδες ευρώ τον καθένα τζιαι θα μας εβάλλαν τζιαι δουλειά στο Σίγμα εφ' όρου ζωής τζιαι θα πιάναμε που θκυο με τρεις χιλιάδες ευρώ μισθό τον μήνα. Όπως μας είπε ο Τάσος θα έβγαινε νέο Διοικητικό Συμβούλιο τζιαι θα εμπαίναν τούτοι, τζιαι ο έλεγχος του Σίγμα θα ερχόταν στα χέρια τους. Μετά που τούτο εγώ με τον Αντρέα γύρω στις 19 ως τες 23 του Δεκέμβρη εξεκινήσαμε να παρακολουθούμε τον μακαρίτη που τον σταθμό ΣΙΓΜΑ ως το σπίτι του τζιαι να προσπαθούμε να έβρουμε κατάλληλο σημείο να τον παίξουμε. Επήαμεν τζιαι κάποιες φορές πρωινά τζιαμαί στο σπίτι του μακαρίτη τζιαι είδαμεν τους τόπους. Μιαν νύχτα μάλιστα είσιεν έναν άνθρωπο τζιαμαί στην είσοδο του Σίγμα τζιαι προς στιγμήν ενομίσαμεν ότι ήταν ο μακαρίτης, εκατευθυνθήκαμε κοντά του αλλά εφύαμεν γιατί εν είμασταν σίγουροι ότι ήταν ο Χ'' Κωστής. Μετά που τούτον εγώ έβαλα τες φωνές του Αντρέα τζιαι επήεν τζιαι ήβρεν τον Τάσο τζιαι έδωκεν του μιαν φωτογραφία για να ξέρουμε την φάτσα του ανθρώπου τζιαι να είμαστε σίγουροι. Στες 25 του Δεκέμβρη εβάλαν την πόμπα στο αυτοκίνητο του Αντρέα τζιαι ετραυματίστηκε τζαι τζιείνος τζιαι ο αρφός του ο Χάρης που ήταν μέσα τζιαι η κουβέντα εσταμάτησε για λλίες ημέρες. Μετά την πρωτοχρονιά ο Αντρέας είπεν μου ότι ο Τάσος θέλει να τελειώσει τούτη η κουβέντα που συμφωνήσαμε τζιαι ο Αντρέας εζήτησε μου να έβρω έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου για να προχωρήσουμε. Εγώ επρότεινα του Αντρέα να βάλουμε τον φίλο μου τον Γληόρη τον Ξενοφώντος τζιαι ο Ανδρέας επειδή τον ήξερε τζιαι τζιείνος καλά, εδέχτηκε. Επειδή τες προηγούμενες ημέρες που εκάμναμεν την παρακολούθηση, εγώ ένιωσα τον εαυτό μου ότι έν εμπορούσα να σκοτώσω άνθρωπο, είπα του Αντρέα τζιαι εδέκτηκε να πούμε του Γληόρη αν δέχεται να το κάμει τζιείνος. Τζιαμαί στο Ιπποκράτειο που εκρατείτουν ο Αντρέας, εκανόνισα μιαν συνάντηση τζιαι εβρεθήκαμεν, εγιώ, ο Αντρέας τζιαι ο ο Γληόρης. Τζιαμαί επροτίναμεν του Γληόρη αν θέλει να λάβει μέρος σε τούτην την δουλειά τζιαι τζιείνος εδέχτηκε γιατί όπως μας είπεν είσιεν άμεση ανάγκη που ριάλια, μάλιστα είπεν μας ότι εχρώσταν 7.500 ευρώ τζιαι έπρεπε να τα δώσει τζιείνες τες ημέρες. Δεν εσυμφωνήσαμε ποσό μαζί του αλλά είπεν του ο Αντρέας ότι θα "εσάζετουν" τζιαι τούτος καλά. Μετά που τούτον ο Γληόρης ανέλαβε μόνος του την παρακολούθηση. Όπως μας είπε, έκαμνε την τες παραπάνω φορές με το αυτοκίνητο της δουλειάς του, έναν άσπρον βαν Mtisubishi που έγραφε τζιαι το όνομα του πάνω.
Μετά που λλίες μέρες ο Γληόρης έπιασεν με τζιαι επήρεν με τζιαμαί στο σπίτι του μακαρίτη με το αυτοκίνητο του τζιαι έδειξεν μου πού ήταν να πάμε να παρκάρω την μοτόρα, πόθεν ήταν να πάει τζιείνος πόξω που το σπίτι του μακαρίτη να τον περιμένει να τον παίξει την ώρα που ήταν να παρκάρει το αυτοκίνητο του. Συγκεκριμένα έδειξεν μου ένα σημείο που εν μέσα στον παράλληλο δρόμο που τον δρόμο που εμείνησκεν ο μακαρίτης δίπλα που τον φραμό ενός σπιθκιού που είσιεν τζιαι κάτι χώματα τζιαι είπεν μου ότι τζιαμαί θα επαρκάρισκα την μοτόρα.
Επίσης έδειξεν μου έναν πεζόδρομο από τον οποίο αρχικά θα επήαινεν στο σπίτι του μακαρίτη τζιαι μετά που θα τον έπαιζε θα έρκετουν τζιαμαί στην μοτόρα. Τούτα ούλλα εγίναν λίγο μετά τις εφτάμιση (7:30) το απόγευμα. Θυμούμαι καλά την ώρα γιατί ως η ώρα έξι (6:00) το απόγευμα ο Γληόρης επρόσεχε τον Αντρέα στην κλινική. Αμέσως μετά εστραφήκαμε στο σπίτι μου στην οδό Τήνου Αρ. 2 στην Ανθούπολη όπου τζιαμαί εγώ εφόρησα γάντια, έπιασα το όπλο που είχα σπίτι τζιαι έδωκα το του Γληόρη. Επίσης έδωκα του Γληόρη ένα κράνος μαύρο που το είχα πιάσει την ίδια ημέρα που τον φίλο μου τον Κώστα τον Προεστό, χωρίς να του πω τι το ήθελα και τι θα το έκαμνα.
Εγώ εφόρησα ένα κράνος άσπρο. Εδώ να αναφέρω ότι το όπλο που σας είπα πιο πάνω ήταν ένα κυνηγετικό το οποίο είχαμε μαζί με τον Αντρέα τον Κασάπη. Ήταν κομμένες οι κάννες του τζιαι το κοντάκκι του όπλου τούτου. Για να γίνει τούτη η δουλειά είχαμεν αποφασίσει προηγουμένως με τον Αντρέα να χρησιμοποιήσουμε θκυο χαρτούτσιες που είχαμε φυλαμένες που παλιά. Νομίζω ότι εν που τα κατεχόμενα που μας τες εφέραν. Οι χαρτούτσιες οι συγκεκριμένες είχαν μέσα βόλια. Γύρω στις οκτώ (8) την νύχτα εφύαμεν που το διαμέρισμά μου με την μοτόρα του Αντρέα του Κασάπη, που την είχα πιάσει το απόγευμα που τον Πέτρο Κερτίκκη που το Δάλι. Λίγα λεπτά μετά τις οκτώ την νύχτα επεράσαμεν που τον σταθμό Σίγμα τζιαι είδαμεν τζιαι οι θκυο ότι το Smart που οδήγαν ο μακαρίτης ο Άντης ήταν παρκαρισμένο τζιαμαί στο σταθμό. Εσυνεχίσαμε την πορεία μας τζιαι επαρκάραμεν την μοτόρα στο σημείο που σας εξήγησα προηγουμένως.
Εκατέβηκε ο Γληόρης με το όπλο τζαι επήεν που τον πεζόδρομο κοντά στο σπίτι του μακαρίτη του Άντη. Μετά που είκοσι με είκοσι πέντε λεπτά περίπου, με το που άκουσα την πρώτη σιηπεθκιά εκινήθηκα προς τον άσφαλτο με την μοτόρα τζιαι μετά που ένα-θκυο δευτερόλεπτα άκουσα τζιαι την δεύτερη σιηπεθκιά. Μετά που λίγα δευτερόλεπτα ήρθε τζιαι ο Γληόρης, έκατσε πάνω στην μοτόρα τζιαι εγώ έδωκα του το κράνος τζιαι εφύαμεν ολόισια προς το ταξί το Φιλλάνδια. Ερέξαμεν πόξω που το Φιλλάνδια τζαι εφτάσαμεν τζιαμαί στο Αλτ της Γρίβα Διγενή τζιαι εστρίψαμε δεξιά πάνω. Που το σχολείο του Κύκκου εστρίψαμε αριστερά τζιαι ακολουθήσαμε την διαδρομή που το περίπτερο Δρακουμέλ πάνω ίσια ως το κέντρο Pavilion. Που τζιαμσί επιάσαμε το χάι γουέι που πάει Αστρομερίτη. Επήαμεν στο χωράφι του Κούλλη του Κοσιάρη στην Περιστερώνα τζιαι ο Γληόρης εκατέβηκε κάτω τζιαι εγώ επήα με την μοτόρα ίσια που το χωράφι βαθκιά μέσα στην Νεκρή Ζώνη που έσιει έναν ποταμό τζιαι αφού επροχώρησα καλά μέσα επέταξα το όπλο τζιαι τα ρούχα που εφορούσαμε. Που τζιαμαί ετηλεφώνησα του Κούλλη που ένα κινητό τηλέφωνο για να έρτει στο χωράφι του να του δώσω την μοτόρα να τη σάσει γιατί είπα του ότι είσιεν ένα πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά της. Το τηλέφωνο τούτο έσπασα το τζιαι επέταξά το τζιαι τζιείνον μέσα στον ποταμό τζιαι ούτε τον αριθμό του εν ηξέρω. Επήα πίσω στο χωράφι του Κούλλη τζιαι έφκαλα που πάνω στην μοτόρα το εξόστ της τζιαι όταν ήρτεν ο Κούλλης είπα του να πιάσει το εξόστ γιατί κάπου πρέπει να εφάτσιησεν τζαι έππεσεν. Είπαμεν του ότι ηθέλαμε να πάμε πίσω Λευκωσία τζιαι εκανόνισεν μου τον Προεστό να μας πάρει. Πράγματι ήρτεν ο Προεστός τζιαι έπιασεν μας που το χωράφι του Κούλλη τζιαι έφερεν μας Λευκωσία. Εγώ τζιαι ο Γληόρης για την κουβέντα τούτη δεν είπαμε τίποτε, ούτε στον Κούλλη, ούτε στον Προεστό. Ο Προεστός άφησεν μας τζιαι τους θκυο τζιαμαί έσσο μου τζιαι ο Γληόρης έφυεν με το αυτοκίνητο της δουλειάς του. Τα θκυο κράνη μετά που κατέβηκα που το αυτοκίνητο έβαλα τα μέσα σε ένα κάλαθο σκουπιθκιών πράσινο τζιαμαί κοντά στο σπίτι μου. Ύστερα που θκυο μέρες, επήα ξανά στο χωράφι του Κούλλη τζιαι την μοτόρα τζιείνην έβαλα την μέσα στο βαν του Αντρέα που βάλλει κάμερες για να την φέρει Λευκωσία στο σπίτι του Αντρέα του Κασάπη. Τες επόμενες ημέρες επειδή αντιληφθήκαμε ότι η Αστυνομία μας υποψιάζετουν, από ό,τι ξέρω ο Αντρέας ο Κασάπης έδωκεν 2.500 ευρώ του Γληόρη για να φύει που την Κύπρο, γιατί εφοούμασταν ότι θα μιλούσε τζιαι πράγματι έφυεν. Εξέχασα να σας πω, ότι όταν εφτάσαμε κοντά στο Ακάκι σαν επηαίναμε ο Γληόρης εκατάλαβε ότι έλειπε που το κράνος του το προστατευτικό γυαλί τζιαι εκατάλαβε ότι κάπου θα του έππεσε σαν εφεύκαμε που το σημείο που επαρκάραμε τζιαι στην διαδρομή που εκάμαμεν αλλά δεν ηξέραμε πού ακριβώς του έππεσε. Κάτι άλλο που θέλω να πω είναι ότι μετά που έγινε η κουβέντα εγώ, ο Κασάπης τζιαι ο Γληόρης επιάσαμεν καινούργια κινητά τηλέφωνα τα οποία μας τα έδωσε ο Αντρέας ο Κασάπης για να μιλούμε οι τρεις μας μεταξύ μας. Το δικό μου το τηλέφωνο έδωσα το της φιλενάδας μου της Γιώτας χωρίς να της πω οτιδήποτε. Όσον αφορά το σπίτι του Τάσου του Ταμασιάνα, μπορώ να σου κάμω ένα σχεδιάγραμμα για το πώς είναι. Έκαμεν μου όμως μεγάλη εντύπωση η τραπεζαρία που έσιει, που είναι πολλά εντυπωσιακή, οι μεγάλοι πολυέλαιοι τζιαι οι πίνακες στους τοίχους. Τούτα είναι όσα θυμούμαι για την υπόθεση τωρά, τζαι ούλλα τα σημεία που σας είπα θα σας πάρω να σας τα δείξω. Εγώ εμετάνιωσα για τούτο που εκάμαμεν. Διάβασα την πιο πάνω κατάθεση και πληροφορήθηκα ότι μπορώ να διορθώσω να αλλάξω ή να προσθέσω οτιδήποτε θέλω η κατάθεση είναι αληθινή και την έκαμα ελεύθερα και με την θέλησή μου.»


Πηγή: Πολίτης

Διαβάστε επίσης:

Σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο οι Σκορδέλης, Κρασοπούλης και Γρηγορίου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010, 17:21