Με την κατάθεση του αστυνομικού της ΜΜΑΔ Γιώργου Χαραλάμπους, συνεχίστηκε εχθές ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η ακροαματική διαδικασία για τον τετραπλό φόνο που διεπράχθη το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα.

Θύματα της φονικής επίθεσης, ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Yiani Vogli, ένας εκ των δραστών. Κατηγορούμενοι είναι οι Loy Dejan, 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπέννυ, 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας, 38 χρόνων, και Σοφία Γρηγορίου, 28 χρόνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου συνοδευόμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς της ΜΑΑΔ, οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο κ. Χαραλάμπους κλήθηκε να περιγράψει ενώπιον του δικαστηρίου τα όσα έζησε το βράδυ της 23ης Ιουνίου και μεταξύ άλλων ανέφερε:

Ο αστυνομικός Γιώργος Χαραλάμπους που καθόταν δίπλα στον Φάνο Καλοψιδιώτη στο εστιατόριο The Stone Garden, όταν έγινε η δολοφονική επίθεση, ανέφερε στην κατάθεση του ότι το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 ήταν εκτός υπηρεσίας και έλαβε μήνυμα στο κινητό του από τον Ηλία Χατζηευθυμίου για να μεταβεί στην Αγία Νάπα για να πάνε για φαγητό με τον Φάνο Καλοψιδιώτη. Δίπλα από το τραπέζι, όπως ανέφερε, όπου κάθονταν ο ίδιος, ο Φάνος Καλοψιδιώτης, ο Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγος του Σκεύη και τα δύο παιδιά τους, κάθισαν ο εκ των κατηγορουμένων Dejan Loy και ο επίσης φρουρός ασφαλείας Παναγιώτης Καλλιτσιώνης άλλως Βαλεντίνος. Προσέθεσε ότι «ενώ τρώγαμε θυμάμαι τον Dejan να σηκώνεται από το τραπέζι, να κρατά το κινητό του και να πηγαίνει στο εσωτερικό του εστιατορίου», είπε και σημείωσε ότι «περίπου πέντε λεπτά αργότερα, άκουσα δύο πυροβολισμούς, ένοιωσα ένα κάψιμο στο χέρι και βούτηξα προς τα αριστερά στο έδαφος για να προστατευτώ. Είδα το παιδί του Ηλία Χατζηευθυμίου να ουρλιάζει και να είναι σε κατάσταση πανικού και το τράβηξα κάτω από το τραπέζι. Εκανα να πάρω το τσαντάκι με το υπηρεσιακό όπλο μου, που ήταν κρεμασμένο στην καρέκλα που καθόμουν για αυτοάμυνα, αλλά δεν πρόλαβα και εκεί είδα τον εν εκτελεστή να με σημαδεύει» ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους επισημαίνοντας πως είδε το μαύρο καλάσνικοφ να είναι στραμμένο προς το μέρος του και ο δράστης να φοράει μαύρα γάντια, μαύρα ρούχα, καπέλο και κάσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων ο αστυνομικός, ανέφερε, πώς πρώτη φορά γνώριζε την σύζυγο και τα παιδιά του Ηλία ενώ η συνάντηση τους έγινε τυχαία αφού εκείνο το βράδυ ήταν εκτός υπηρεσίας.

Στην κυρίως εξέταση και απαντώντας σε ερωτήσεις της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Ελλης Παπαγαπίου, ο μάρτυρας είπε ότι γνώρισε τον Φάνο Καλοψιδιώτη το 2004 και ότι είναι κουμπάροι, αφού του βάφτισε το γιο του. Ανέφερε επίσης ότι γνώρισε τον Loy Dejan δύο περίπου μήνες πριν το φονικό, ήξερε ότι ήταν φρουρός του Καλοψιδιώτη και ότι δεν γνώριζε τον δολοφονηθέντα δράστη Yianni Vogli και τον καταζητούμενο Aleks Bureli, τον οποίο αναγνώρισε μετά από μέρες από τα Μέσα Ενημέρωσης, όταν καταζητείτο από την Αστυνομία.

Σημείωσε μάλιστα, ότι μετά τη νοσηλεία του στο Νοσοκομείο λόγω του τραυματισμού του από την επίθεση και όταν συνήλθε από την καταστολή, θυμήθηκε πως 15 μέρες πριν την επίθεση είχε δει τον Aleks Bureli «ήταν ένα παλικάρι, ένας σωματώδης, γερός και παχουλός τύπος», να περνά δίπλα από το κιόσκι έξω από το εστιατόριο The Stone Garden και να προχωρά με σκυφτό το κεφάλι προς τη Λεωφόρο Νησί στην Αγία Νάπα. Το άτομο αυτό βγήκε από τα σκοτεινά και μάλιστα ο Φάνος Καλοψιδιώτης ρώτησε «μα από πού βγήκε τούτος;» αλλά εγώ δεν έδωσα σημασία».

Να σημειώσουμε πως η δικαστική διαδικασία θα συνεχιστεί την Δευτέρα 13/03.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης