Στο λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο βρίσκεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκόλ», το οποίο θα πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά, ασκήσεις έρευνας-διάσωσης, αεροδιακομιδής και αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών.

Είναι η πρώτη φορά που το αεροπλανοφόρο και το πλήρωμά του επισκέπτονται την Κύπρο, με σκοπό την πραγματοποίηση ασκήσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο της διακρατικής αμυντικής συμφωνίας που υπεγράφη το 2007, για συνεργασία σε θέματα Άμυνας, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Γαλλικό αεροπλανοφόρο είναι υψηλής τεχνολογίας, με μήκος πάνω από 260 μέτρα, ύψος 75 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβων. Μπορεί να καλύπτει εκατοντάδες ναυτικά μίλια με πλήρη αυτονομία. Μπορεί επίσης να απογειώνει ένα αεροσκάφος ανά 30 δευτερόλεπτα και μέχρι 20 αεροσκάφη σε λιγότερο από 12 λεπτά.

Με πλήρωμα 2.000 ατόμων και σύνολο 40 αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων τα Ραφάλ (Rafale F3), τα αεροπλάνα εποπτείας Χόκ-άι (Hawkeye) και πέντε ελικόπτερα, το «Σαρλ ντε Γκόλ» Charles-De-Gaulle δύναται επίσης να πραγματοποιεί αποστολές εναντίον χερσαίων στόχων, επιθέσεις των ναυτικών δυνάμεων ή επιχειρήσεις αεροπορικής κάλυψης στη ξηρά και στη θάλασσα.

Αεροσκάφη του Charles De Gaulle έχουν συμμετάσχει στις πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης