Στις συγκλίσεις αναφέρθηκε χθες και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, δηλώνοντας ότι η πρόοδος που επετεύχθη και το ενδεχόμενο της επίλυσης του Κυπριακού θα είναι πολύ σημαντική για το μέλλον των επόμενων γενεών.

Ο κ. Ταλάτ είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν μια διαρκή και δίκαιη λύση, η οποία συνιστά ενότητα ανάμεσα στους Τουρκοκυπρίους. Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος, επειδή, για πρώτη φορά, στο χρονικό των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ετοιμάσθηκαν κοινά έγγραφα από τις δύο πλευρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, υπάρχουν 31 κοινά έγγραφα για θέματα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες κι επεσήμανε ότι σημαντικές συγκλίσεις επετεύχθησαν στα κεφάλαια «Διακυβέρνηση», «Ευρωπαϊκή Ένωση» και «Οικονομία».

Αναφερόμενος στα γεγονότα από το 2004 κι έπειτα, είπε ότι «μετά την ένταξη των Ελληνοκυπρίων στην ΕΕ, υπάρχει μια ανισορροπία η οποία μείωσε το κίνητρο της ελληνοκυπριακής πλευράς για λύση».

Πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και άλλοι διπλωμάτες αναμένουν να επιλυθεί το Κυπριακό το συντομότερο δυνατό και εκτιμούν τις «ειλικρινείς προσπάθειες των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης