«Τον Άντη τον είδα για τελευταία φορά πριν από έναν χρόνο περίπου σε ένα καφέ και χαιρετιστήκαμε. Δεν είχα καμία σχέση μαζί του, ούτε και τον καιρό που εργαζόμουν στο Σίγμα», αναφέρει στην κατάθεση που έδωσε η Έλενα Σκορδέλη λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.

Την κατάθεση στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 11ης Ιανουαρίου, δημοσιεύει αυτούσια σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατάθεση λίγο μετά τον φόνο

«…Είμαι δημοσιογράφος και από την αρχή της καριέρας μου το 1999 μέχρι σήμερα εργάστηκα σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες. Αρχικά εργάστηκα στον ΑΝΤ-1 και το 2005 μεταπήδησα στο Σίγμα όπου εργάστηκα μέχρι το Μάιο του 2006 και επέστρεψα ξανά στο Σίγμα τον Μάρτη του 2007. Το 2007 η οικογένειά μου αγόρασε το 19 % των μετοχών του Σίγμα. Εγώ στο όνομά μου έχω το 5 τοις εκατό και το υπόλοιπο 14% το έχει ο αδελφός μου, ο Τάσος Κρασοπούλη. Τις μετοχές αυτές τις αγοράσαμε από τους Πολάκη Σαρρή και Γιώργο Καλλή. Τον Οκτώβριο του 2008, ο προσωπάρχης του Σίγμα, Αντώνης Καρατζιάς, μου έδωσε ειδοποίηση για απόλυση από το σταθμό. Αφορμή ήταν γιατί, όπως μου είπαν, αρνήθηκα να κάνω ένα ρεπορτάζ το οποίο όμως εγώ έκαμα. Ο λόγος που με απέλυσαν εγώ πιστεύω ήταν γιατί έμαθαν ότι αγόρασα αυτές τις μετοχές και η διοίκηση του Σίγμα δυσαρεστήθηκε. Όταν έφυγα από το Σίγμα πήγα στο Plus TV τον Νοέμβριο του 2008 όπου κάνω μιαν εκπομπή που ονομάζεται Καθημερινά Μαζί, και προβάλλεται γύρω στις 11 το πρωί τις καθημερινές. Μέσα στον Ιούνιο του 2009, βρεθήκαμε εγώ και ο αδελφός μου μαζί με τον Κωστή Χ”Κωστή, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του ΔΣ του Σίγμα στο ξενοδοχείο Hilton Park, και συζητήσαμε τα περί του σταθμού και αργότερα μια εβδομάδα μετά είχαμε γενική συνέλευση των μετόχων. Κύριος σκοπός της συνάντησής μας ήταν η ενημέρωσή μας ότι ένας επενδυτής ενδιαφέρεται να αγοράσει μέρος των μετοχών και μας ρώτησαν αν θέλαμε να πωλήσουμε τις μετοχές μας. Εμείς είμαστε θετικοί στο να πουλήσουμε τις μετοχές μας και είπαμε στον Χ”Κωστή αν ξέρει τον επενδυτή για να τον γνωρίσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε. Το Δεκέμβριο του 2009, στο γραφείο του Χ”Κωστή, στο Σίγμα, είχαμε συνάντηση εγώ μαζί με τον Χ”Κωστή και τους Αντρέα Χ”Μάρκου και τον διευθυντή ειδήσεων Ντίνο Μενελάου και συζητήσαμε πάλι για τις μετοχές μου και την πιθανότητα να επανέλθω στο Σίγμα.
Μάλιστα, ο Χ”Κωστής είπε στον Μενελάου να περάσουν οι γιορτές και να αρχίσει η διαδικασία της επαναπρόσληψής μου στο Σίγμα. Σήμερα, 11/1/10 και γύρω στις 9:00, έφυγα από το σπίτι μου και πήγα σε ένα ραντεβού στη Λευκωσία με τον λογιστή τον Toseph και γύρω στις 10:20 πήγα στη λεωφόρο Κένεντι, στην εφημερίδα Espresso, με την οποία συνεργάζομαι. Εκεί μίλησα με τις φίλες μου εκεί, και γύρω στις 12:15 πήγα στο Plus TV στην οδό Νέας Έγκωμης 8, στην Έγκωμη. Εκεί έμεινα μέχρι η ώρα 16:15 και μετά επέστρεψα στο σπίτι μου όπου είχα πολλές δουλειές να κάνω.
Γύρω στις 20:30 τις 11/1/10 μου τηλεφώνησε ενώ ήμουν στο σπίτι μου η φίλη μου η Γιώτα Δημητρίου η οποία εργάζεται στην Espresso και μου είπε ότι σκότωσαν τον ‘Αντη Χ”Κωστή.
Εγώ σοκαρίστηκα όταν το άκουσα και περίμενα να δω τι θα έλεγαν οι ειδήσεις. Τον ‘Αντη τον είδα για τελευταία φορά πριν από ένα χρόνο περίπου σε ένα καφέ και χαιρετιστήκαμε. Δεν είχα καμία σχέση μαζί του, ούτε και τον καιρό που εργαζόμουν στο Σίγμα. Σήμερα, δηλαδή χθες 11/1/10, μίλησα με πολύ κόσμο στο τηλέφωνο για τη δουλειά μου και για διάφορα άλλα πράγματα. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Αντρέας ο κασάπης τον οποίο και γνωρίζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια και το κρεοπωλείο του προμηθεύει το κέντρο της οικογένειάς μου με κρέας εδώ και αρκετά χρόνια. Μου τηλεφώνησε ο Αντρέας την Παρασκευή 8/1/10 και με ρώτησε αν θα πήγαινα στο νοσοκομείο να τον δω. Εγώ του είπα ότι είχα αρκετή δουλειά και, όταν θα έβρισκα λίγο χρόνο, θα τον επισκεπτόμουν. Το ίδιο με ρώτησε και σήμερα όταν μιλήσαμε και ευγενικά του απάντησα ότι, όταν είχα χρόνο, θα τον έβλεπα. Όσον αφορά τους άλλους μετόχους του Σίγμα, δεν ξέρω πόσοι είναι, αλλά ξέρω ότι είναι ο Χ”Κωστής και η οικογένειά του και η γυναίκα του Ανδρονίκου έχει μετοχές στο συγκρότημα Δίας και όχι στο Σίγμα. Τίποτε άλλο δεν γνωρίζω για την υπόθεση φόνου του ‘Αντη».

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης