Ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκος Κυπριανού, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του πως η Κύπρος είναι έτοιμη να προσφέρει πολιτική στήριξη στον παλαιστινιακό λαό και εκφράζει την ελπίδα ότι η συμφωνία μεταξύ των ηγετών της Φατάχ και της Χαμάς θα σηματοδοτήσει μια νέα σελίδα στις προσπάθειες για συνολική ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Κυπριανού τονίζει ότι η ενότητα των Παλαιστινίων είναι θεμελιώδους σημασίας για τις προσπάθειες επίτευξης διαρκούς και βιώσιμης ειρήνης με το Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δήλωσή του, ο Κύπριος υπουργός σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απευθύνει διαχρονικά έκκληση για ειρήνη και συμφιλίωση, υπό τη διακυβέρνηση του προέδρου Αμπάς, που θα οδηγήσει στον τερματισμό της διαίρεσης μεταξύ Δυτικής Όχθης και Γάζας.

«Η Κύπρος, όπως αναφέρεται στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δεκεμβρίου 2010, πιστεύει ότι επείγει η επίτευξη διακρατικής λύσης στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη. Θέλουμε να δούμε το κράτος του Ισραήλ και ένα κυρίαρχο, ανεξάρτητο, δημοκρατικό, εδαφικά συνεχές και βιώσιμο κράτος της Παλαιστίνης να συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια» καταλήγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης